eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Fodor Gábor szeptemberig megoldaná a Rába ügyét

A környezetvédelmi és vízügyi miniszter legkésőbb szeptemberig meg akarja oldani a Rába habzásának ügyét. Fodor Gábor már kijelölte annak az osztrák-magyar bizottságnak a magyar tagjait, akik egyeztetnek az ügyben.

A két ország szerdán állítja fel a közös bizottságot, amelyenek Õri István miniszteri kabinetfőnök, Somlyódi István akadémikus, Kovács Péter vízügyi szakértő, Nemes László, a Rába Szövetség tagja, valamint Horváth István, a Külügyminisztérium munkatársa és Nádor István, a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság szakértője is tagja lesz.

Az akciócsoportnak legkésőbb szeptemberik konkrét javaslatokat kell letennie az asztalra a folyó habzásának megszüntetésére - mondta a miniszter.

A minisztériumi szintű akciócsoport létrehozásáról a múlt héten állapodott meg Bécsben Josef Pröll osztrák és Fodor Gábor magyar környezetvédelmi miniszter.

A szabad demokrata politikus az elmúlt hat évhez képest radikális fordulatnak nevezte, hogy osztrák kollégája egyetértett azzal: sürgős megoldásra van szükség a helyzet rendezéséhez.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×