eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

"Európa lelki értelemben is fáradt, öreg és pesszimista"

Európa sokat tanulhatna Dél-Amerikától - mondta az esztergom-budapesti érsek a Latin-Amerikai Püspöki Konferenciák Tanácsának Sao Paolo-i ülésén. Szerdahelyi Csongor, a Katolikus Püspöki Konferencia szóvivője az InfoRádiónak elmondta: Erdő Péter bíboros felszólalásában arról is beszélt, hogy a két földrész egyházai egymásra utaltak.

Bizakodást, életörömre való nyitottságot és közösségi szellemet tanulhatnak a dél-amerikai katolikusoktól az európaiak - mondta az InfoRádiónak Szerdahelyi Csongor, Erdő Péter esztergom-budapesti érseknek a Latin-Amerikai Püspöki Konferenciák Tanácsa Sao Paolo-i ülésén elmondott beszédét ismertetve.

A Katolikus Püspöki Konferencia szóvivője kiemelte: Európa lelki értelemben is fáradt, öreg és pesszimista, és ez a magyarokra különösen igaz.

Dél-Amerikában az emberek a politikai és a gazdasági helyzettől függetlenül szeretnek élni, nem kérdőjeleződik meg a kereszténység, és egészségesebben állnak hozzá a jelen gondjaihoz - hangsúlyozta Szerdahelyi Csongor.

A két földrész egyházai között kölcsönös segítségnyújtásra is van lehetőség - emelte ki a Katolikus Püspöki Konferencia szóvivője.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:16
×
×
×
×