eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Súlyos elvárásoknak kell megfelelnie az új miniszternek

Az egészségügyi szakmai szervezetek azt várják, hogy az új miniszter kinevezése után érdemi egyeztetések kezdődjenek a szakmai szervezetek és a döntéselőkészítők között. Ugyanakkor mindannyian remélik, hogy az egészségügyi átalakítás bizonyos elemeit újragondolja a tárca. Ehhez a szervezetek mindegyike felajánlotta a segítségét Horváth Ágnesnek.

Horváth Tamás, a Magyar Gyógyszerész Kamara elnöke reméli, hogy Horváth Ágnes egészségügyi miniszterjelölt nem követi el elődje, Molnár Lajos hibáit. A kamara elnöke szerint a gyógyszerellátás liberalizációját kellene újragondolni.

Horváth Ágnes jelölésén a kamara elnöke nem lepődött meg, és azt várja, hogy az új tárcavezető megszünteti az elődje, és a szakmai szervezetek között állandósult konfliktust.

A Kórházszövetség szerint javítani kell a helyzeten

A Magyar Kórházszövetség elnöke szerint több olyan problémát okozott az eddigi kórházátalakítás, ami a betegeket hátrányosan érinti. Varga Ferenc szerint a jelenlegi helyzeten mindenképpen javítani kell.

Az egészségbiztosítási rendszerrel kapcsolatban nincs lehetőség kompromisszumra, csak az egybiztosítós modell lehet megoldás - mondta a Magyar Orvosi Kamara elnöke.

Félreteszik a sértettséget

Éger István hozzátette: az orvosok életszínvonalának biztonsága érdekében félretesznek minden korábbi sértettséget és készek a szakmai egyeztetésre. A szaktárcától azonban elvárják, hogy újragondolják az eddig meghozott döntéseket, és ahol kell, korrigálják azokat.

A szabad demokraták koalíciós partnere szintén azt várja az új minisztertől, hogy legyen nyitott a korábbi változtatások hibáinak korrigálására, de álljon ki a reformok mellett.

Kökény Mihály, az Országgyűlés Egészségügyi Bizottságának szocialista elnöke az InfoRádióban elmondta: várhatóan hétfőn hallgatja meg a bizottság Horváth Ágnest.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 5. 11:53
×
×
×
×