eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Állóháború kezdődhet a kórházakért

Bezárás helyett felesleges és hosszú agóniára ítélt a politika 40-50 kórházat - állítja a Népszabadságnak adott nyilatkozatában Repa Imre, az Államreform Bizottság tagja.

Úgy fogalmazott: talán a legfontosabb: éljük túl április első hetét. Szülessenek meg az új szerződések a kórházakkal, a tulajdonosokkal.

Drukkolok, hogy ne álljon le az egész. Ha ugyanis túl sok önkormányzat megtámadja a határozatokat: abból állóháború következik. Szerződés nélkül szűkül a tulajdonos mozgástere, nem tudja fenntartani, fejleszteni a kórházát, de ennél sokkal súlyosabb következmény lehet, hogy elesik az ország attól a 400 milliárd forintosos uniós támogatástól, amelyből átalakítható a rendszer - mondta az Államreform Bizottság tagja.

A kaposvári kórház főigazgatója szerint a közpénz hatékony elosztása a tétje a háborúnak az egészségügyben. Ez pedig azt is eredményezheti, hogy a szükségesnél tovább tart majd az átalakítás. Néhány hónap helyett esetleg csak a jövő év májusára normalizálódik a rendszer - tette hozzá Repa Imre a Népszabadságban megjelent interjúban.

Annak ellenére, hogy még nem készültek el a nemzetközi pályázatra a tervek, és a fővárossal sem született megállapodás, toronyházak építését helyezte kilátásba a jövendő kormányzati negyedben a Kincstári Vagyoni Igazgatóság (KVI) - írta a Magyar Nemzet.

A hatályos építési szabályozás szerint az új kormányzati negyed területén nem építhatő harminc méternél magasabb épület - mondta a lapnak Görözdi György, a KVI munkatársa.

Jelenlegi ismereteik szerint változik a terület övezeti besorolása, a beépíthetőség aránya és a közösségi funkciókra vonatkozó előírás is - tájékoztatta a lapot Görözdi György.

Hozzátette: elképzelhető, hogy ha a nyertes pályamű toronyház építését is tartalmazza. A zsűri támogató döntése esetén valóban megjelenhet a negyedben egy, a terület új funkciójához illeszkedő, akár logóként is használható toronyházépítmény.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:16
×
×
×
×