eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Interaktív tábla vagy új padok?

Az Inforádió által megkérdezett iskolaigazgatók többsége kétségeinek adott hangot a Miniszterelnök bejelentése után a digitális táblákkal kapcsolatosan. A technikai haladás szükségességét mindenhol elismerték, de felhívták a figyelmet az iskolák rossz állapotára és egyéb taneszközök halaszthatatlan beszerzéséne szükségességére.

Az InfoRádió által megkérdezett iskolaigazgatók egyáltalán nem ismerték az interaktív táblával kapcsolatos terveket: sem a szaktárcától, sem a Miniszterelnöki Hivataltól nem kaptak tájékoztatást.

Az érdi általános iskola igazgatója úgy fogalmazott, hogy a tervek arányt tévesztettek.

Rozgonyi János szerint a táblák sokba kerülnek, körülbelül 900 ezer forintba darabonként, és ebből az összegből jobb volna az iskolában folyó oktatás egyéb körülményeinek javítására költeni.

Jelenleg ennek az iskolának informatikai rendszergazdája sincsen.

Jobb helye is lenne a pénznek

A megkeresett iskolák többsége szívesen fogadna egy digitális táblát, a korral történő haladás szükségességét elismerik, de sokan úgy gondolják, hogy 900 ezer forintnak jobb helye lenne másutt az iskolákban: bútorokra, labdákra, a világítás modernizálására nagyobb szükség lenne.

Bardócz-Tódor András, a budakeszi Széchenyi István Általános Iskola igazgatója azt is kétségesnek nevezte, hogy a pedagógusok tudnák-e ezt a modern eszközt használni az órákon.

Néhány intézményvezető úgy vélte, hogy egyenesen veszekedést eredményezhet, ha egy iskolába csupán egyetlen interaktív tábla érkezne.

Inkább legyen iskolarádió

A Madách Imre Gimnázium igazgatója szerint más hiányosságok ellenére egy digitális tábla hatékonyan segítené az oktató munkáját.

Mészáros Csaba egy szakterembe helyezne interaktív táblát, és megoldaná annak állandó felügyeletét.

A Madáchban is előbbre valónak tartanák egy közös színpad megteremtését, a tantermekbe sötétítőfüggönyök vásárlását, vagy a biztonságot is szolgáló iskolarádió létrehozását.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:16
×
×
×
×