eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Valószínűleg Kalasnyikovval lőtték a rendőrpalotát

Ritkán találkoznak a rendőrök olyan fegyverrel, amilyennel az Országos Rendőr-főkapitányság épületére lőttek rá kedd hajnalban. A támadáshoz használt sorozatlövő fegyver a szakértői vélemény szerint 7.62-es kaliberű - mondta a főkapitányság szóvivője.

Nincs még végleges szakértői vélemény arról, hogy milyen fegyvert használtak a Teve utcai rendőrségi székház elleni támadásban, de az bizonyos, hogy 7.62-es kaliberű sorozatlövőről, valószínűleg Kalasnyikovról van szó - mondta az InfoRádiónak az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Garamvölgyi László hozzátette: az ilyen típusú fegyver nem elterjedt, ritkán találkoznak ezzel a fajtával elkövetés eszközeként, és hosszú ideje nem foglaltak le ilyet.

Nem tudják, mennyi illegális

A szóvivő elmondta: arra se adatok, se becslések nincsenek, vajon hány illegálisan tartott fegyver van Magyarországon, de emlékeztetett, hogy a kilencvenes évek elején, a délszláv háború idején minden bizonnyal sok engedély nélküli fegyvert hoztak át.

A jogszabály tiltja, hogy sorozatlövő fegyverekre adjanak ki engedélyt - közölte Garamvölgyi László.

A hatóságok összesen 228 ezer fegyverengedélyt adtak ki, ennek 75-80 százaléka vadász-, illetve sportfegyver, a fennmaradó (nagyjából 30 ezer darab) önvédelmi maroklőfegyver - mondta a szóvivő.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:16
×
×
×
×