eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Herényi: megmagyarázni a megmagyarázhatatlant

A kormányfő Szembenézés című elemzése javarészt csak a múlttal foglalkozik, a jövővel szinte egyáltalán nem - mondta az InfoRádiónak a Magyar Demokrata Fórum parlamenti frakcióvezetője. Herényi Károly szerint a Gyurcsány Ferenc írásával csak a szokásos tavaszi szónokverseny kezdődött el.

"Új információra az olvasást követően sem tettem szert" - mondta Herányi Károly az elemzésről, majd így folytatta: az anyag kétharmad része a múlttal foglalkozik, és nagyon kevés figyelmet szentel a jelennek, és még ennél is kevesebbet a jövőnek.

"Egyetlenegy dologban értünk egyet a miniszterelnökkel: azt mondja, hogy a jobboldalon egyetlen egy reformelkötelezett párt létezik, mégpedig az MDF" - mondta.

A frakcióvezető szerint ez igaz, de hozzátette, hogy éppen reformelkötelezett pártként nem tudnak egyetérteni a reformok jelenlegi értelmezésével, a megvalósítással pedig végképp nem.

Szerinte az, hogy hatástanulmányok, végiggondolás nélkül olyan intézkedéssort foganatosítanak, amelynek végét maga az intézkedést elrendelő sem látja, az több mint hiba, az bűn.

Az is nagy baj, hogy ezeknek a hibás döntéseknek minden következményét az amúgy is kiszolgáltatott középosztály szenvedi el, az ő terhei nőnek egyre elviselhetetlenebb módon. És ebben a dolgozatban egyetlen mondat sincs, ami bíztatást adna arra, hogy a középosztály helyzete javulni fog - mondta Herényi Károly.

A politikus úgy látja: Gyurcsány Ferenc nem tesz mást, mint megpróbálja az egész elhibázott kormányzati kommunikációt valahogy helyretenni, és megmagyarázni a megmagyarázhatatlant.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nem tiltani, hanem tanítani kell az iskolában az AI-használatot

Nem tiltani, hanem tanítani kell az iskolában az AI-használatot

A mesterséges intelligencia korszakának hajnalán az egész oktatási rendszer célja és eszközrendszere megérett egy jelentősebb újragondolásra - mondta a Pénzcentrumnak adott interjújában Balogh Petya, a Cápák között angyalbefektetője. Mint mondta, manapság a sikeres karrierhez nem lexikális tudásra van szükség, hanem kreatív és hatékony problémamegoldásra, ezt viszont szerinte nem tanítják a magyar iskolákban. Az STRT Holding vezérigazgatójával arról is beszélgettünk, mennyire könnyű vagy nehéz 2024-ben fiatalnak, kezdő vállalkozónak lenni Magyarországon, és kiderült, az RTL Cápája mit gondol arról, hogy manapság egyre több az influencer-vállalkozó. Arról pedig már a május 9-i GEN Z Fest 2024-en fog beszélgetni, hogy szerinte bátorság vagy értelmetlen hősködés-e manapság fiatalon vállalkozni.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×