eur:
389.38
usd:
363.17
bux:
68131.85
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

A kormány szerdán tárgyalja az "Audi-megoldást"

A kormány szerdán tárgyal egyes pénzügyi törvények módosításáról - közölte Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter. Az MTI értesülései szerint a törvénymódosítás a 4 százalékos társasági különadó, az úgynevezett szolidaritási adó alapjának számítását változtatná meg oly módon, hogy az adó alapja csökkenthető legyen a kutatást és fejlesztést szolgáló beruházások értékével.

Jochem Heizmann, az Audi AG igazgatótanácsának tagja, a győri Audi felügyelőbizottságának elnöke egy héttel ezelőtt vetette fel, hogy a szeptember 1-jétől bevezetett 4 százalékos szolidaritási adó alapját csökkenteni kellene az éves K+F beruházási értékkel.

Jochem Heizmann szerint egy ilyen megoldás mellett az Audi eltekintene attól, hogy az új adó bevezetése miatt felfüggessze magyarországi beruházási programját.

Pénteken Magyarországon tárgyal az Audi-vezér

A tervek szerint pénteken látogat Magyarországra, és nyilvánvalóan erről az ügyről is tárgyal majd Gyurcsány Ferenc miniszterelnökkel és Kóka Jánossal Martin Winterkorn, az Audi AG igazgatótanácsának elnöke.

Kóka János Jochem Heizmann felvetésére reagálva korábban azt mondta, hogy a kormány megfontolja az Audi javaslatait, és olyan ajánlatot kíván kidolgozni, amely biztosítja a munkahelyek megőrzését, új munkahelyek létrehozását, újabb kutatás-fejlesztési beruházásokat és azt is, hogy új személygépkocsi-modell gyártását hozzák Magyarországra.

Lapértesülések szerint a gazdasági minisztérium a múlt héten már a Pénzügyminisztériumnál kezdeményezte az adótörvény módosítását.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: más várnak a háziorvosok, és mást a kamara

Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: más várnak a háziorvosok, és mást a kamara

A háziorvosok kollegiális vezetője, Békássy Szabolcs azt mondta az InfoRádióban, hogy a Belügyminisztérium által nemrég elrendelt ellenőrzések célja hosszú távon nem a bírságolás, hanem egy átfogó kép kialakítása az egészségügyi ellátórendszer humánerőforrás helyzetéről. A Magyar Orvosi Kamara főtitkára pedig arról beszélt, hogy főként financiális okai lehetnek a nem megfelelő hatékonyságú kórházi munkavégzésnek.

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság kommunikációs igazgatósága.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×