eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Semjén: bűnrészességet vállalnak a bizalmat szavazó képviselők

A KDNP frakcióvezetője szerint a kormánypárti képviselők bűnrészességet vállalnak azzal, ha bizalmat szavaznak Gyurcsány Ferencnek. Semjén Zsolt úgy vélekedett: a miniszterelnök megerősítésére valójában nincs is morális legitimációja a szocialista frakciónak, mert a zőszödi beszédben leleplezett hazugságnak köszönhetik mandátumukat a képviselők. Ez a szavazás fából vaskarika lesz - jelentette ki Semjén Zsolt.

Semjén Zsolt teológiai reflexióval szolgált Gyurcsány Ferenc "bűnbánati mutatványához". A kereszténydemokrata frakció vezetője emlékeztetett arra, hogy a bűnbocsánatnak van néhány feltétele: a bevallás, a megbánás, a jóvátétel és a penitencia.

A bevallás nem azonos a lebukással, a megbánás nem azonos a színházi mutatvánnyal, jóvátételként esetleg tegyen vissza valamit a költségvetésbe a miniszterelnök, a penitenciának pedig van egy egyszerű módja: mondjon le - jelentette ki Semjén Zsolt.

A frakcióülés és a közjogi kategória

A KDNP frakcióvezetője szerint mivel a közjogi kategóriába tartozó frakcióülésen mondta el beszédét Gyurcsány Ferenc, sokkal súlyosabb szavainak megítélése, mintha egy magánbeszélgetésben, vagy egy pártrendezvényen mondta volna.

"Nem az a fő probléma, hogy csúnyán beszél - bár a stílus mag az ember - hanem a kérdés az, hogy miért hazudott Gyurcsány úr" - vetette fel Semjén Zsolt, aki rögtön választ is adott a kérdésre. Úgy vélte: kénytelen volt hazudni a miniszterelnök annak leplezésére, hogy csődbe vitték az országot és a hatalom megkaparintása érdekében.

A miniszterelnök és a gyávaság

"Ezzel ön megsértette a saját miniszterelnöki esküjét, és az esküszegés az, ami nem megbocsátható" - hangoztatta a KDNP frakcióvezetője, aki gyávának nevezte Gyurcsány Ferencet, amiért "nem mer megkockáztatni" egy titkos szavazást, ahol a kormánypárti képviselők is "megfélemlítés", "presszió" és "retorzió" nélkül szavazhatnának akár ellene is.

Semjén Zsolt beszédében azt fejtegette: azért ragaszkodik ennyire a hatalomhoz a Gyurcsány-kormány, mert még jelentős értékű privatizálható állami tulajdon van: a MÁV, az állami földek és erdők.

Matuska Szilveszter és a viadukt

Egy - akár baloldali értelmiségiekből álló - szakértői kormány létrehozására szólította fel a kormánypártokat Semjén Zsolt, mivel, mint mondta, a magyar nép elszegényedése közepette milliárdossá vált Gyurcsány Ferenc, Kóka János és Veres János már bizonyították alkalmatlanságukat arra, hogy kivezessék az országot a válságból.

A KDNP frakcióvezetője arra figyelmeztette a kormánypárti képviselőket, hogy bűnrészességet vállalnak, ha bizalmat szavaznak. "Ez a döntés olyan, mintha viadukt építéssel Matuska Szilvesztert bíznák meg" - érzékeltette képletesen véleményét Semjén Zsolt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:16
×
×
×
×