eur:
388.61
usd:
360.44
bux:
68518.37
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Fidesz: Demszky csak blöfföl

A fővárosi Fidesz-MKDSZ frakció szerint Demszky Gábor főpolgármester blöfföl, amikor arról beszél, hogy egy újabb Combino-villamos meghibásodása esetén visszaküldi azokat a gyártónak.

Wintermantel Zsolt fővárosi képviselő azt mondta, hogy ostoba szerződést kötött a főváros ezért ha a villamosokat visszaküldik, a vételárat akkor is ki kell fizetnie Budapestnek.

A fideszes politikus továbbra is törvénysértőnek találja a főváros és a Siemens Rt. közötti szerződés nyilvánosságra hozatalának módját.

Kifogásai szerint nem elég az, hogy betekintést engedélyeznek a dokumentumba, hanem a szóban forgó szerződést és annak módosításait olyan formában kellene rendelkezésre bocsátani az érdeklődőknek, ahogy ők azt kérik.

Lakos: szánalmas megközelítés

Az SZDSZ fővárosi elnöke szerint Wintermantel Zsolt a Combino villamosok ügyében nem a megoldást, hanem a balhét keresi.

Egészen szánalmasnak tartom ezt a megközelítést - tette hozzá a politikus.

Lakos Imre hozzátette: a hibák elhárításán a BKV-nak és a Siemens-nek közösen kell dolgoznia, de alapvetően a Siemens-nek kell kiküszöbölnie a problémákat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Az új programjáról dönt a CDU – Angela Merkelnek csak a szelleme kísért a kongresszuson

A korábban kiszivárgott tervezet szerint több területen is szembe megy a korábbi merkeli politikával a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) új programja, amelyet a küldöttek fogadnak el a párt hétfőn kezdődött háromnapos kongresszusán. A tanácskozáson nincs is jelen a korábbi pártelnök- kancellár, de a kongresszusra korábbi politikája közvetve mégis rányomta bélyegét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×