Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Fürjes Balázs a parkolást szüntetné meg a Nagykörúton

Infostart
2020. augusztus 31. 13:04
Újabb javaslattal jelentkezett Twitter-oldalán a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára a nagykörúti kerékpársávok ügyében.

Előző javaslatában egyeztetést sürgetett Fürjes Balázs, és sürgette, hogy a szeptember 1-jei iskolakezdés előtt a főváros szüntesse meg a Nagykörúton, az Üllői út belső szakaszán és más forgalmas budapesti főútvonalakon létrehozott ideiglenes sávlezárásokat, mert azok álláspontja szerint büntetik az autósokat. "Autóval közlekedni egy nagyvárosban nem deviancia és nem bűn" - tette hozzá. Dorosz Dávid főpolgármester-helyettes válaszközleményben butaságnak nevezi a szerinte a Fidesz különböző rendű-rangú megszólalói által gerjesztett autós-biciklis konfliktust, majd felsorolta, milyen szakmai érvek mentén születik döntés a kerékpársávok sorsáról (összefoglaló cikkünk itt olvasható).

Hétfőn Fürjes Balázs azt írta a Twitteren, hogy a Nagykörúton lehet biciklisáv, a parkolósáv helyén. Hozzátette, hogy ezt úgy kellene megoldani, hogy biztosítva legyen az áruszállítási lehetőség és a mozgáskorlátozottak parkolása - közölte a Budapest Fejlesztési Központ Nonprofit Zrt.

Fürjes megismételte kérését, vagyis hogy a tanévkezdés előtt adják vissza az elvett sávot az autósoknak, és "legyen előzetes, érdemi párbeszéd és szakmai hatástanulmány a parkolók helyetti kerékpársávról".