eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Wimbledonban dideregnek a nézők

Ha Wimbledon, akkor esős, borús idő. Londonban már évek óta esik az eső a nemzetközi teniszverseny első napjain. Nincs ez másként idén sem, most is késlelteti a játékosok pályára lépését a kedvezőtlen időjárás.

A közönség bizakodva özönlött már az első hivatalos versenynap reggelén London Wimbledon városnegyede felé, hátha kimerülnek az egek csatornái. Ha mérkőzés közben ered el az eső, a játékosok levonulnak és a ponyvabrigád pillanatok alatt letakarja a pálya füvét.

A nézők dideregnek

Jövőre készül el a díszpálya nyitható-csukható teteje, de ettől még tizenöt további pálya fedetlen marad. A hőmérő 17 fokot mutat, ez ideális lenne a játékhoz, de didergeti a nézőket.

A brit teniszrajongók lelkesedését hűti le, hogy végül nem indul új kedvencük, legjobb játékosuk, a hórihorgas, jóképű skót Andy Murray.

Az orvosok azt tanácsolták neki, hogy ne erőltesse a meghúzódott csuklóját. A gyógyuláshoz tíz napra van szükség, de az eső csak nem fog tíz napig esni.

A bajnokságra érkezett magyarok számára nem jó hír, hogy a világranglistán 137. Czink Melinda ellenfele a hatodik helyen kiemelt szerb Ana Ivanovic. A kilences pálya mellé több reménnyel ülhetnek le ha eláll az eső, itt ugyanis Szávay Ágnes a cseh Birnerovával küzd, kiegyenlítettebbek az erők.

Azonos összeget kapnak a férfiak és a nők

Idén első alkalommal fordul elő, hogy a nők wimbledoni bajnoka ugyanolyan pénzösszeget kap, mint a férfi győztes.

Az amerikai, az ausztrál és a francia nyílt bajnokságon már eddig is így volt ez, de az angolok azzal érveltek, hogy a nőknél két nyert szett is elég a győzelemhez, és különben is, a férfiak játéka érdekesebb.

Na és a szép teniszező lányok nem jelentenek vonzerőt? - kérdezhetnénk. A díj összegét mindenesetre nem csak egyenlővé tette, de fel is emelte a rendezőség, ez most 700 ezer font, ami hozzávetőlegesen 260 millió forint.

Ki nyeri meg a bajnokságot, ki kapja meg a rengeteg pénzt? A svájci Federer bízik benne, hogy eljut a döntőig, és ott legyőzi nagy vetélytársát, a spanyol Nadalt, aki őt legutóbb, a francia nyílt bajnokságon elpáholta. Federer hisz abban, hogy füves pályán ő a jobb. A nőknél nyíltabb a verseny, a sportfogadási irodák a belga Justine Heninre tippelnek.

És hogy hétfő délután mi látható a teniszverseny közelében? Gyenge napsütés dereng London felett. Kezdődhetnek Wimbledonban a nem hivatalos füves pályás tenisz világbajnokság első napi összecsapásai.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×