eur:
389.33
usd:
361.51
bux:
68403.17
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Mesterhármassal mutatkozott be Nistelrooy

A spanyol bajnokságban a hétvégén mindkét nagycsapat háromgólos győzelemmel vette a második fordulót. A Barcelona - amelyből ezúttal kimaradt a csapatkapitány Puyol - odahaza verte 3-0-ra a tavalyi idény meglepetéscsapatát, az Osasunát, a Real Madrid pedig idegenben győzött 4-1-re a Levante ellen a Manchester Unitedtől igazolt holland van Nistelrooy triplájával. Akadt tehát érdekesség bőven - ezekből szemezgettünk következő összeállításunkban.

Haladjunk ezúttal fordított időrendben, már csak azért is, mert míg a Barcelona magabiztos győzelme talán kevéssé volt meglepő - még ha az előző idényben nagyszerűen teljesítő Osasuna volt is az ellenfél - a nagy rivális Real Madrid ilyen mértékű sikere szép ajándék a visszatérő olasz mesternek, Fabio Capellónak.

Aki egyébként nem volt elájulva a látottaktól. Mint azt a mérkőzés után megjegyezte: "Most az eredmény a legfontosabb, hiszen meglehetősen lassan futballoztunk. Legjobban a Levante gólja zavart, hiszen akkor jött, amikor fölényben voltunk".

Capello szerint az első három gólig jól játszottak, utána viszont leállt a csapat, ugyanakkor megjegyezte, hogy még időre van szükségük.

A Real Madridban ezen a mérkőzésen mutatkozott be az Arsenálból igazolt Reyes, aki az edző szerint szép dolgokat művelt, de ennél többet várnak tőle. Jóval elégedettebb lehetett a másik Angliából érkező játékossal, Ruud van Nistelrooy-jal, aki mesterhármast lőtt, mégsem volt maradéktalanul boldog: "kihagytam egy büntetőt, egy másik nagy helyzetben pedig a kapus hárított" - kesergett a holland, akivel egyetértett David Beckham is, megjegyezve: "Ruud már Manchesterben is jelenség volt, és itt is az lesz. Három gólt szerzett, de rúghatott volna ötöt is".

Utóbbi félmondat igaz a bajnoki címvédő Barcelonára is, amely a tavalyi meglepetéscsapatot, az Osasunát küldte haza 3-0-val. A katalánok alig fél óra alatt beállították a végeredményt Eto'o két és Messi egy góljával.

A mérkőzés egyik meglepetését Frank Rijkaard vezetőedző okozta azzal, hogy kihagyta a kezdőcsapatból a kapitány Puyolt, akinek a helyén a nyáron a Juventusból igazolt francia Thuram játszott, gyakorlatilag tökéletesen.

A vasárnapi edzés így felettébb jó hangulatban zajlott, a játékosok - akik közül csak a külön munkát végző Deco hiányzott - nagy nevetgélések közepette fogtak neki a délelőtti munkának.

Igencsak jó kedve volt Lilian Thuramnak is, aki már bemutatkozó mérkőzése után megjegyezte: nagy különbség van a Barca és eddigi klubjai között: "Olaszországban a csapatok sokkal zártabban játszanak. A csatárok többet törődnek a védekezéssel, itt viszont sokkal többet foglalkoznak a labdával. Nagyon boldog vagyok, hogy pályára léphettem szombaton, hiszen ez volt az első alkalom. Hihetetlenül fontos, hogy hazai közönség előtt debütálhattam. Nagyon elérzékenyültem" - fogalmazott a veterán hátvéd.

Bár Thuram sem spanyolul, sem katalánul nem beszél, sikerül megértetnie magát a többiekkel.

Marquezzel és Edmilsonnal, akik korábban Franciaországban játszottak, franciául beszélek. A többiekkel meg elég pár szó, hiszen meccs közben nem szoktunk hosszan társalogni. A legfontosabb, hogy mindent előre megbeszéljünk" - vélekedett a francia.

Többeknek feltűnt, hogy a 3-0-ás győzelem alkalmával Thuram nem ünnepelt a góloknál. Nos, a védő logikus magyarázatot adott: "Ha a gólszerző messze van tőlem, akkor túl sokat kellene rohanni ahhoz, hogy gratuláljak neki, márpedig nekem a védekezésre kell tartalékolnom az energiáimat".

Spanyolországban a tabellát két forduló után mindenesetre az idegenben 3-1-es győzelmet arató Sevilla vezeti a Barcelona, a Getafe és az Atlético Madrid ellen idegenben rangadót nyerő Valencia előtt. A Real Madrid az ötödik.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Ugrik az OTP!

Ugrik az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában óvatos emelkedést láthatunk. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén kiváló hangulatban indult a kereskedés, az OTP már több mint 1 százalékos pluszban van.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×