eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

!FORRADALOM? a Műcsarnokban

A forradalmak lényegi kérdéseit és megjelenési formáit vizsgálja a Műcsarnok csütörtökön nyílt !FORRADALOM? című kiállítása, a tüntetések, spontán megnyilvánulások, a média, a nyilvánosság és azok szimbolikus megjelenésének szerepét.

A !FORRADALOM? című kiállítás az 1956-os magyarországi események évfordulójára készült, mégsem történeti megemlékezés - mondta az InfoRádiónak a Műcsarnok főkurátora.

Páldi Lívia hozzátette: a tárlat célja, hogy körüljárja a forradalom fogalmát, illetve azt, hogy a művészek hogyan reagáltak, reagálnak a forradalmak tömegmédiában való ábrázolása.

"Mindegyik munka valamilyen személyes kutatáson, valamilyen nagyon személyes érdeklődésen alapul, és mindegyiknek az alapját valamiféle történelmi archívum, archív kép, emlékmű jelenti" - magyarázta a főkurátor.

A kiállításon fotókat, videókat, zászlóinstallációt, szövegeket láthatnak az érdeklődők.

Páldi Lívia elmondta: orientációs pontokat szeretett volna létrehozni a maga, és a közönség számára is arról, hogyan lehet a forradalomról a mai aktuális politikai helyzetben a kortárs képzőművészet kontextusában beszélni.

Hanganyag: Sárközi Lóránt

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 18:23
×
×
×
×