eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Meghökkentő, de igaz: a Porschét és a Trabantot lopják a leggyakrabban

Németországban a Porsche után a Trabantot lopják a leggyakrabban. A gépkocsi-biztosítók most közzétett adatai szerint a legtöbb autó változatlanul Berlinben cserél törvénytelen módon gazdát.

Még nem is olyan régen a gyárból kikerülő luxuskocsik álltak az autótolvajok érdeklődésének középpontjában, manapság inkább a csaknem muzeális értéket jelentő járművekre vetik ki hálójukat.

Mint a biztosítók legújabb felmérése bizonyítja, az első helyen ugyan a Porsche szerepel, de közvetlen nyomában már a Trabant jár. Az első pillantásra meghökkentő adatot egyrészt az magyarázza, hogy a Trabantokat viszonylag könnyű ellopni, másrészt viszont fokozódó igény mutatkozik a már régóta nem gyártott autó alkatrészeire.

Ezzel a gépkocsitolvajok két legyet ütnek egy csapásra, ugyanis szinte lehetetlenné teszik a rendőrség számára, hogy nyomukra bukkanjon, mert a lopott Trabantot darabjaira bontják és az alkatrészeket komoly haszonnal adják tovább szerelőműhelyeknek. A statisztika szerint manapság a 12 évnél régibb autók a leginkább veszélyeztetettek.

A biztosítók adataiból azonban kiderül az is, hogy 10 év óta rohamosan zuhant a gépkocsilopások száma. Míg az ezredforduló előtt több, mint 76 ezer járművet tulajdonítottak
el Németországban, tavaly már a 19 ezret sem érte el azon gépkocsi-tulajdonosok száma, akik bottal üthették autójuk nyomát.

A lopások 211 millió euróban kerültek a biztosítóknak. Ebből a szempontból a legveszélyesebb hely Berlin, ahol tavaly 10 ezer autóból 27 tűnt el. Valamivel jobb a helyzet Hamburgban, míg München ezen a téren is az egyik legbiztonságosabb német városnak számít.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
A szemes kávé felé hajtja a drágulás a fogyasztókat

A szemes kávé felé hajtja a drágulás a fogyasztókat

Már meghallgatható a Portfolio Checklist vasárnapi különkiadása. A műsornak egyetlen témája volt: április első felében elszállt, és 18 havi csúcsig ugrott az arabica típusú kávé határidős jegyzése. A képet tovább bonyolítja, hogy a robusta kávé termékpiaci ára gyorsabban nőtt, mint az arabicáé, s így ismét konganak a vészharangok, hogy holnapra luxussá válik a mindennapi feketénk. A témáról Árok Gábort, a Coca-Cola HBC Magyarország kávé üzletágának vezetőjét kérdeztük.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×