eur:
389.31
usd:
361.97
bux:
68882.55
2024. május 7. kedd Gizella

A legkövérebbek, a legnépszerűbbek és a legszomjasabbak

A brit Mirror című napilap internetes oldala a közvéleményt foglalkoztató kategóriákban állított fel rangsorokat, az adott témában hiteles információs forrásokat felhasználva. Szinte biztosan nem találná ki például, az össznépességhez képest hol él a legtöbb kövér ember a világon.

Az ENSZ statisztikája alapján 2007-ben a világon a legtöbb válásra Oroszországban lehet számítani, de az Egyesült Államokban is sokan mondanak majd búcsút házastársuknak, és még mindig rengeteg frigyet bontanak fel a volt Szovjetunió egykori tagállamaiban: Ukrajnában, Fehéroroszországban és Litvániában.

A Világbank adatai szerint a legfejlettebb országok a legeladósodottabbak, az abszolút összegeket figyelembe véve a listát az Egyesült Államok és Nagy-Britannia nyitja, amelyeket Németország, Franciaország, Olaszország és Hollandia követi.

A Brit Sporttanács ajánlásai szerint az úszás, a biciklizés és az evezés számít a kondíció megtartása szempontjából leghatékonyabb sportágaknak. A tánc csak a hatodik, a futball a hetedik helyet érdemelte ki.

Nauru, a kövérek Paradicsoma

Noha a szigetországban is meglehetősen sok a túlsúlyos ember, a kövérségi listát három csendes-óceáni szigetország, Nauru, Tonga, valamint Szamoa vezeti. Kapaszkodjanak meg: Naurun a férfiak 80, a nők 79 százaléka számít túlsúlyosnak! Európai ország nem szerepel az első tíz között.

A legelterjedtebb emlős - nyilván nem csak az angolok környezetében - a közönséges patkány, amelyből 76 milliónál is több él Nagy-Britanniában, míg háziegérből "csupán" 75 millió 192 ezer. Más kérdés, hogy a UK Mammals című tanulmány szerzői vajon miként tudtak ilyen pontos becslést készíteni.

A legtöbb sört Kínában gyártják, 20 milliárd liternél is többet, a második helyezett Amerika alig marad el a győztestől, de még Lengyelország is fel tudott kerülni a listára tizedikként 2 milliárd literes termeléssel.

Az angolok számára a legnépszerűbb előadó ma is Elvis Presley, valamint a gombafejűek: a John Lennon, Paul McCartney, George Harrison és Ringo Starr alkotta Beatles.

Madonna az ötödik helyen végzett tizenegy, a toplistát valaha vezető dallal, a legendás svéd négyes, az ABBA és a később botrányairól is elhíresült Spice Girls előtt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
PSG–Borussia Dortmund 0-1

BL élőben
PSG–Borussia Dortmund 0-1

A Paris Saint-Germain hátrányból próbálja meg kiejteni a Borussia Dortmundot a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjében. Pályaválasztóként 2015 októbere óta a PSG csak a Bayern ellen maradt a BL-ben gól nélkül.

Salát Gergely: Hszi Csin-ping látogatása Magyarország Kína melletti markáns kiállását is jutalmazza

A kínaiak a fő világpolitikai stratégiája most a saját mozgástér bővítése, és a jövőben a többpólusú világrend kialakítása – mondta Salát Gergely, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a kínai elnök látogatásának jelentőségéről, a pekingi diplomácia módszereiről, a küldöttség összetételéről és az orosz–kínai viszonyról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Megmaradt az ötnapos tőzsdei győzelmi sorozat a tengerentúlon

Megmaradt az ötnapos tőzsdei győzelmi sorozat a tengerentúlon

Gazdasági adatok tekintetében ma Németországból érkeztek fontos számok az ipar kilátásaival kapcsolatban, ezen kívül megjött az európai kiskereskedelmi adat is, illetve a hazai kiskereskedelmi számok is. Tegnap kimondottan jó hangulatban zajlott a kereskedés a tőzsdéken, nagyot tudott a hazai piacon ralizni az OTP. A magyar tőzsdén a Richter volt a legjobban teljesítő nagypapír, emellett pedig kitartott a tegnapi széleskörű optimizmus a piacokon, a vezető európai részvényindexek ezúttal is határozott pluszban álltak meg, míg Amerikában óvatos emelkedést láthattunk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×