eur:
389.25
usd:
361.43
bux:
68511.08
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Kóka: Ez a koalíció legnagyobb felelőssége

Egyelőre nincs megegyezés a miniszterelnökkel az egészségügyi reformot felügyelő kormánybiztos személyéről - mondta az InfoRádiónak az SZDSZ elnöke. Kóka János hozzátette: az egyezség megszülethet az SZDSZ háromnapos debreceni frakcióülésén, amelyre a miniszterelnök is ellátogat.

Az SZDSZ elnöke közölte: még nem találták meg a megfelelő személyt az egészségügyi reform felügyeletére, de a szocialistákkal közösen keresik, és közösen is jelölik majd.

A következő hónapokban meg kell tennünk az egészségügyi reform végrehajtásához szükséges összes lépést, hogy 2009-ben elindulhassanak az egészségbiztosítási pénztárak, amelyektől azt várhatjuk, hogy csökken a hálapénz, jobb lesz a minőség, beindul a verseny a betegekért. Erre kell felállítani egy szervezetet, és ennek vezetőjét keressük - hangsúlyozta Kóka János.

A liberális párt népszavazási kampányáról a politikus azt mondta: továbbra is azt mondják, hogy a népszavazás a szocializmusról szól, és mindhárom kérdésre nemet kell mondani.

A következő négy hétben egy-egy mondatot fogalmazunk meg ezzel kapcsolatban. A mostani arról szól, hogy semmi sincsen ingyen, mindenért fizetni kell, le kell számolni az ingyenesség hamis illúziójával. Ha megszűnne a tandíj, a kórházi napidíj és a vizitdíj, akkor valahonnan pótolni kell a kieső bevételt - fejtette ki Kóka János.

Az SZDSZ a következő egy hónapban az ország 50 pontján mondja el érveit a nemek mellett.

A pártelnök szólt arról is, hogy a gazdaságpolitikában idén liberális fordulatot akarnak elérni, hogy 2009-től ismét dinamikusan növekedhessen a magyar gazdaság, növekedjen a foglalkoztatottság és a versenyképesség, mert "talán ez a koalíció legnagyobb felelőssége".

Hanganyag: Gál Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×