eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Újabb vizsgálat indul a Gripen-beszerzés ügyében

Szakmai vizsgálóbizottságot hozott létre a Nemzetbiztonsági Kabinet; a most megalakított testület a Gripen-beszerzések jogi, közbeszerzési hátterét és nemzetgazdasági hatásait vizsgálja - közölte a polgári titkosszolgálatokat felügyelő tárca nélküli miniszter.

Szilvásy György elmondta: a testületet Vadai Ágnes, a Honvédelmi Minisztérium államtitkára vezeti, tagjai között ott lesznek a Nemzetbiztonsági Iroda, valamint az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium képviselői.

A polgári titkosszolgálatokat felügyelő tárca nélküli miniszter hozzátette: a bizottság január végére készíti el jelentését a Nemzetbiztonsági Kabinetnek, utána hoznak döntést a további lépésekről.

Közben Demeter Ervin, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának fideszes tagja úgy nyilatkozott: a kormány megpróbálja elterelni a figyelmet arról, hogy a svéd ügyészség a Gripen szerződés 2003-as módosításától próbálja felderíteni a korrupciógyanús ügyet, vagyis nem az Orbán-kormány idején történt megállapodás körülményeit vizsgálja.

Hanganyag: Molnár Anikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×