eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Több százezres büntetés a gyorshajtóknak

Jövő év januárjától akár 300 ezer forintra is büntetheti a rendőrség azt, aki jelentősen túllépi a megengedett sebességet. De szigorítanak az autópályákon is. Több kamerát szerelnek fel, amelyek várhatóan a járművek átlagsebességét is mérni fogják.

Kondorosi Ferenc kormánybiztos az InfoRádióban elmondta: mivel évente csaknem 1200 ember hal meg az utakon Magyarországon, van mit fejleszteni a közlekedési kultúrán.

Ezért az öt legsúlyosabb szabálysértésnél jövőre már nem fogadják el a hatóságok azt a kifogást, hogy nem a tulajdonos vezette az autót. A felelősségre vonás alól a jármű gazdája csak akkor mentesül, ha igazolni tudja, hogy az autó jogellenesen került ki a keze alól, azaz ha már feljelentést tett ez ügyben.

A legsúlyosabb szabálysértésnek a sebességkorlát túllépése, a közlekedési lámpa jelzésének figyelmen kívül hagyása vagy az elsőbbségadási és kanyarodási szabályok megsértése számít. Szintén súlyos vétség a buszsáv használata, a megállási és várakozási szabályok figyelmen kívül hagyása, illetve az autópályán a leállósáv nem rendeltetésszerű használata.

Kondorosi Ferenc elmondta azt is: a közlekedésfejlesztés során a kamerarendszer átalakítására is nagy hangsúlyt fektetnek a szakértők. Az autópályákon például olyan kamerákat szerelnek fel a jövőben, amely nem csak a pillanatnyi sebességet képes mérni, hanem két pont közötti átlagsebességet is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
A szemes kávé felé hajtja a drágulás a fogyasztókat

A szemes kávé felé hajtja a drágulás a fogyasztókat

Már meghallgatható a Portfolio Checklist vasárnapi különkiadása. A műsornak egyetlen témája volt: április első felében elszállt, és 18 havi csúcsig ugrott az arabica típusú kávé határidős jegyzése. A képet tovább bonyolítja, hogy a robusta kávé termékpiaci ára gyorsabban nőtt, mint az arabicáé, s így ismét konganak a vészharangok, hogy holnapra luxussá válik a mindennapi feketénk. A témáról Árok Gábort, a Coca-Cola HBC Magyarország kávé üzletágának vezetőjét kérdeztük.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×