eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Az állam miatt nem fizetik ki a színészeket?

Három hónapja nem fizeti ki a szervező cég A magyarok nagy asztala című rendezvény színházi fellépőit - értesült több forrásból az InfoRádió Fórum című műsora.

A nagyszabású gasztronómiai fesztivált június 28. és július 1. között tartották a Budai Várban, ahol fellépett a MéG Színház is. A társulat művészeti vezetője az InfoRádiónak elmondta: megbízási szerződés alapján voltak ott, és nap mint nap elvégezték a munkájukat; a pénzt azonban nem utalták át a szerződésben szereplő öt napon belül.

A rendezvényt szervező Ronikum Kft. gazdasági igazgatója azt mondta, hogy a szponzoroktól nem kapták meg a pénzeket, ezért nem tudnak fizetni. "Telefonálgattunk, de mindig csak halogató válaszokat kaptunk, és nem történt semmi, most már ötven napon felül vagyunk. Nem a mi társulatunk az egyetlen, amelyik így járt" - hangsúlyozta Bossola Richárd.

A művészeti vezető közölte: jogászok tanácsára fizetési felszólítást küldtek, de a Ronikum Kft. erre semmilyen formában nem reagált. Mivel a pereskedés évekig is elhúzódhat, végül egy adósságkezelő céget bíztak meg a behajtással.

Az állam a ludas?

A rendezvényt szervező Ronikum Kft. tulajdonosa az InfoRádiónak elismerte, hogy valóban nem fizettek a MéG Színháznak, illetve a többi fellépőnek. Páli János hangsúlyozta, hogy jár nekik a pénz, de a rendezvényt szponzoráló minisztériumok még nem utalták át a támogatást; erre azonban rövidesen sor kerül, és akkor kifizetik a fellépőket.

A cégtulajdonos nem mondta meg, mely minisztériumokról van szó. A magyarok nagy asztala honlapján a támogatók rovatában az InfoRádió a Külügyminisztérium, az Oktatási és Kulturális, a Gazdasági és Közlekedési, illetve a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium nevét találta meg.

További részletek este nyolc órától az InfoRádió Fórum című műsorában.

Hanganyag: Herczeg Zsolt

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×