eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Watson: Az SZDSZ nem volt elég kemény a kormányban

Magyarország most hasonló helyzetben van, mint az Egyesült Királyság a '90-es években. Véghez kell vinni bizonyos átalakításokat, azért, hogy feléledjen a gazdaság - vélekedett az Európai Parlament Liberális frakciójának Budapesten tartózkodó elnöke.

Graham Watson az InfoRádióban azt mondta, hogy Magyarországon az állam még mindig túl sok ponton avatkozik a gazdaságba.

El kell adni még egy sor állami céget és ingatlant. Teret kell adni a magánszektornak. Itt van például az egészségügy reformja, a több-biztosítós rendszer bevezetése. Van helye a magánszférának ott, ahol az állam sikertelenül menedzselte az egészségügyet - vélekedett a politikus.

Graham Watson közölte: az a benyomása, hogy Kóka János, az SZDSZ elnöke végre felismerte, a szabad demokraták nem voltak elég kemények a kormányban, és főleg nem Medgyessy Péter volt miniszterelnökkel.

Azt mondhatták volna, hogy a reformokat gyorsabban kell végrehajtani. Ezzel szemben megengedték hogy a kormány fél szívvel és lassan vezesse be a változásokat. És ez a mostani miniszterelnökre nézve is veszélyes lehet - tette hozzá.

A reformokat szerinte gyorsabban kell véghezvinni, hogy hatásuk már három év múlva látszódjon, amikor választás lesz az országban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×