eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Dráma a Duna-parton: a súlyosan megsérült asszony és a kislány éjszakája

Súlyosan megsérült az az asszony, akire a tűzoltók találtak rá egy hatéves kislány társaságában Budapesten a Petőfi és Lágymányosi híd között a Duna-parti köveken, a Nemzeti Színháztól nem messze. Az asszonyt speciális felszereléssel hozzák fel a nyolc méteres mélységből.

Egy súlyosan sérült asszonyt és egy hat év körüli kislányt találtak a tűzoltók kedd hajnalban Budapesten a Nemzeti Színháztól nem messze - mondta el a Fővárosi Tűzoltóság szóvivője az InfoRádióban.

Molnár Péter az InfoRádióban közölte: a kislány elmondása szerint hétfő este a Duna bal partján nézték a tűzijátékot, melynek végeztével az anyuka, kezében a gyerekkel megpróbált visszamászni a nyolc méter magas falon lévő létrán.

A nedves létrán azonban megcsúszott és visszaesett a kövekre. A kislány azért nem sérült meg, mert ráesett az édesanyjára.

Gerincágyon hozzák fel

A gerincén sérült asszonyt speciális alpintechnikai felszereléssel, gerincágyon hozzák fel a tűzoltók a mélységből - tette hozzá a szóvivő.

Molnár Péter hangsúlyozta: az asszony nincs túl jó állapotban, így őt még nem tudták meghallgatni. A nő fájdalomcsillapítót és érzéstelenítőket kapott.

A kisgyermeket már felhozták a nyolc méter mélyből és meleg helyre vitték.

A hátán fekve töltötte az éjszakát

Az Országos Mentőszolgálat szóvivője az InfoRádióban elmondta: egyelőre nem tudják, mennyire súlyos a hölgy sérülése, ezt majd a kórházban tudják pontosan megállapítani. A kislány kisebb sérülésekkel megúszta a balesetet.

Győrfi Pál szerint az asszonyt kedd reggel fél kilenc után szállították a Baleseti Intézetbe. A szóvivő megerősítette: a legvalószínűbb, hogy a baleset a tűzijáték után történt, amikor a hölgy és a kislány vissza akartak mászni a létrán.

Mivel az asszony az egész éjszakát a hátán fekve töltötte, így a gerincsérülésen kívül gondot okozhat, hogy lehűlt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
A szemes kávé felé hajtja a drágulás a fogyasztókat

A szemes kávé felé hajtja a drágulás a fogyasztókat

Már meghallgatható a Portfolio Checklist vasárnapi különkiadása. A műsornak egyetlen témája volt: április első felében elszállt, és 18 havi csúcsig ugrott az arabica típusú kávé határidős jegyzése. A képet tovább bonyolítja, hogy a robusta kávé termékpiaci ára gyorsabban nőtt, mint az arabicáé, s így ismét konganak a vészharangok, hogy holnapra luxussá válik a mindennapi feketénk. A témáról Árok Gábort, a Coca-Cola HBC Magyarország kávé üzletágának vezetőjét kérdeztük.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×