eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Bencze József "Tisztán szolgálunk" pólóban

Az elbizonytalanodás érezhető, de nincs morális válságban a magyar rendőrség - mondta Bencze József vezérőrnagy, országos rendőrfőkapitány a Belügyi és Rendvédelmi Dolgozók Szakszervezetének nagygyűlésén.

A főkapitány a rendezvényen viselte a nagygyűlés "Tisztán szolgálunk" feliratú pólóját, és kijelentette: a résztvevők megjelenésükkel kifejezik szolidaritásukat a tisztességesen dolgozó kollégáikkal.

Hozzátette: hiszi és tudja, hogy az állomány túlnyomó többsége tisztességgel végzi munkáját ezekben a nehéz napokban is, kedden például 9.800 esetben intézkedtek.

Bencze József azt mondta: nem helyes, hogy 35 rendőr által elkövetett jogsértés miatt az egész magyar rendőrséget bélyegezték meg.

"Nem kívánunk szervezeti bűnhődésbe esni"

"Kijelentem, hogy nem kívánunk szervezeti bűnhődésbe esni. Azért, mert 35 ember bűncselekményterhes cselekedetével a közvélemény előtt megbélyegezte az egész magyar rendőrséget, nem szabad, hogy 35.000 ember tisztességes és becsületes munkáját ez beárnyékolja és elhomályosítsa" - jelentette ki az új főkapitány.

Megemlítette, hogy hamarosan elkészül a rendőrségi etikai kódexe.

Figyelembe kell venni az ország tűrőképességét

Bencze József szerint egy rendőr nem attól lesz korrupt, mert alacsony a fizetése. Azzal egyetértett, hogy a rendőri fizetés ma valóban méltatlanul alacsony, de szerinte figyelembe kell venni az ország tűrőképességét.

Azt mondta: szeretnék elérni, hogy a bűnüldöző szakma anyagilag is vonzó legyen, de erre csak 15-20 év múlva lesz lehetőség. A főkapitány szerint addig csak olyanok álljanak rendőrnek, akiben van hivatástudat.

Bárdos Judit, a Belügyi és Rendvédelmi Dolgozók Szakszervezetének főtitkára hozzászólásában azt mondta: a tömeges nyugdíjba vonulások miatt hiányzik az a réteg a rendőrségen, akiktől az iskolából kikerült fiatalok tanulhatnának, akik példát mutathatnának.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×