eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

A rendőrök tehetetlenek a drogos vezetőkkel szemben

Nem vált be a majd nyolc éve bevezetett közúti drogszonda - írja a Népszabadság. Miután 1999 tavaszán büntethetővé vált a kábítószer hatása alatti vezetés, a rendőrség pályázatot írt ki a szondákra.

A készülékek azonban a vizeletmintából mutatják ki a drogot, és emiatt közúti ellenőrzéskor nem lehet alkalmazni őket, az az egy pedig, amely nyálmintából is képes erre, nem megbízható.

Egyre több baleset oka ugyanakkor a kábítószer, Ausztriában a közúti balesetek 12 százalékánál a sofőr drogok, 27 százalékánál erős gyógyszerek hatása alatt volt.

Éppen emiatt a rendőrök és a szakemberek sem mondtak le a valóban hatásos drogszondáról, de ilyennel egyelőre csak kísérleteznek. Addig marad a rendőri gyanú, és az azt követő orvosi vizsgálat.

A lakosság hitelfelvétellel védekezik a megszorító intézkedések hatása ellen, a jegybank elemzése szerint a háztartások az első negyedévben 256 milliárd forint kölcsönt vettek fel.

A Magyar Nemzet cikke arra figyelmeztet, hogy ne essünk a bankok reklámjainak csapdájába, mert egyre többen nem bírják fizetni a törlesztő részleteket.

A Banki Hitel Károsultjainak Egyesülete főtitkára azt mondja: ennek fő okai a bankok.

Szerinte itthon a pénzintézetek nem ügyfélbarát intézmények, és az adós nehézségeire nincsenek tekintettel, baj esetén elzárkóznak az emberi megoldások elől.

A banki hirdetések nem mindig igazak, a Gazdasági Veresenyihivatal szóvivője szerint minden hazai pénzintézetnek vannak félrevezető reklámjai.

A cikkből kiderül az is: a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletéhez 25 százalékkal több panasz érkezett hitelügyekben, mint egy évvel korábban.

Szabó Zsuzsa

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

Az Európai Unióban a foglalkoztatottak 22,5 százaléka, míg Magyarországon 10,6 százalék dolgozott otthonról 2022-ben – derült ki az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány elemzéséből. A tanulmány szerzője, Erdélyi Dóra az InfoRádióban elmondta: minél fejlettebb egy ország, annál inkább jellemzőbb a home office gyakorlata.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 18:11
×
×
×
×