eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Bajnai: A főváros feladata és felelőssége a metróprojekt

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökségénél még várják a főváros 4-es metróra vonatkozó terveit, amelyet majd az Európai Uniónak adhatnak be támogatásért. Bajnai Gordon, a fejlesztéspolitikai kormánybiztos hozzátette, hogy a közlekedési fejlesztésekről szóló operatív program tárgyalásai még tartanak Brüsszellel, és várhatóan júniusban sikerül megállapodni róla.

Az adófizetők érdeke is, hogy a budapesti 4-es metróhoz uniós forrást is fel lehessen használni - mondta el egy szűk körű sajtóbeszélgetésen a fejlesztéspolitikai kormánybiztos.

Bajnai Gordon kiemelte: ha részben közösségi pénzből valósul meg a beruházás, az a magyar költségvetésnek is könnyebbség, hiszen kevesebb adóforintot kell arra fordítani.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség vezetője a projekttel kapcsolatban elmondta: annak teljes előkészítése, kidolgozása egyedül a főváros feladata és felelőssége.

Budapestnek kell elkészítenie úgy a beruházás terveit, hogy azt az Európai Unió is támogassa, a közvetítésben pedig segít az ügynökség is - tette hozzá.

Az operatív programokról szóló tárgyalások várhatóan júniusban zárulnak, míg a pályázatok a nyár végén, ősszel jelenhetnek meg.

Bajnai Gordon megerősítette, hogy a 4-es metró szerepel a közösségi forrásból finanszírozandó projektek között. Kiemelte: olyan nagyságrendű összeggel kalkulálnak a metró kapcsán, hogy az ne veszélyeztesse más városok beruházásait.

Demszky Gábor főpolgármester korábban bejelenttette, hogy az unió biztosan támogatja a beruházást, de ezt a nyilatkozatát később módosította a városvezető.

Az InfoRádió megkeresésére a főpolgármesteri hivatal sajtóosztályán azt mondták: nincsenek késésben, a tervek szerint haladnak a pályázáshoz szükséges munkával, és nyár végére, ősz elejére készülnek el vele, amikorra a pályázatot is kiírják.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
A lengyelek a németeket hergelik, Oroszország Ukrajna gázinfrastruktúráját támadja

A lengyelek a németeket hergelik, Oroszország Ukrajna gázinfrastruktúráját támadja

Lengyelország azt reméli, hogy az elmúlt napokban bejelentett nyugati támogatások hatására Németország is jelentős katonai támogatást küld majd Ukrajnába. Eközben az ukrán kormány azt jelentette, hogy az oroszok által támadás érte a Nyugatot kiszolgáló gázinfrastruktúrát, az orosz jelentések szerint pedig négy ukrán frontszakaszon is sikerült áttörniük A legfrissebb vasárnapi orosz-ukrán háborús híreink vasárnap.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 18:11
×
×
×
×