eur:
389.36
usd:
361.23
bux:
68417.31
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Mennyi türelmi idő jár a türelmi zónáknak?

Továbbra is megoldatlan a türelmi zónák kijelölése, így a prostituáltak gyakran tiltott területeken dolgoznak. A védett övezetekben nyújtott szexuális szolgáltatásért azonban akár 100 ezer forintos bírság is kiszabható. Koncz Anita összefoglalója.

A prostitúció szabályozását 1993-ban, majd 1999-ben változtatta meg az Országgyűlés. Az üzletszerű kéjelgés 1993-ig bűncselekménynek minősült, majd később már csak szabálysértés lett.

Az 1999-es törvény értelmében bizonyos keretek között legitim tevékenység a prostitúció - mondta Borai Ákos, a Belügyminisztérium jogi osztályának volt helyettes vezetője.

Hozzátette: a törvény pontosan szabályozza, hol lehet a prostituáltaknak szexuális szolgáltatást nyújtani.

Csak szabályosan

A szabályozás lényege az, hogy a prostitúció szabad Magyarországon, de csak bizonyos keretek között űzhető. A törvény meghatároz védett területeket, ahol a közterületi prostitúciónak semmifajta megnyilvánulása nem lehet - közölte Borai Ákos.

Ahhoz, hogy a prostituáltak a törvénynek megfelelően végezzék tevékenységüket, a települési önkormányzatoknak kellene türelmi zónákat kijelölni, azonban ez Magyarországon egyelőre nem működik.
Földi Ágnes, a Magyarországi Prostituáltak Érdekvédelmi Egyesületének elnöke szerint a legfontosabb az lenne, hogy infrastruktúrával ellátott terület jelölnének ki türelmi zónának.

Mindegy, hogy türelmi zónának, vigalmi negyednek vagy szórakoztató központnak nevezik, a lényeg, hogy egy infrastruktúrával ellátott terület legyen, és legyenek olyan intézmények, ahol egészségügyileg ellenőrizni tudják őket, ahol a fürdési, tisztálkodási lehetőségük lenne - mondta Földi Ágnes.

Jobb lehetne mindenkinek

Ez nemcsak a prostituáltak számára lenne ez emberibb körülmény, hanem a kuncsaftjaik számára is - fűzte hozzá.

Földi Ágnes hozzátette: megoldás lenne, ha Magyarországon is működhetnének "Piros lámpás negyedek".

Magyarország azonban tagja annak a New York-i egyezménynek, amely tiltja a bordélyházak üzemeltetését. Így a védett övezetekben nyújtott szexuális szolgáltatásért akár 100 ezer forintos bírság is kiszabható.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Bartók András: nagy húzásra készül a kínai elnök, az egész európai gazdasági közösséggel együttműködne

Bartók András: nagy húzásra készül a kínai elnök, az egész európai gazdasági közösséggel együttműködne

A kínai–európai kapcsolatok megerősítése lehet Hszi Csin-ping európai körútjának legfőbb célja – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok és Diplomácia Tanszékének oktatója. Bartók András arról is beszélt, hogy milyen témák kerülhetnek a középpontba a kínai államfő magyarországi látogatásán.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×