eur:
389.41
usd:
361.49
bux:
68418.28
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Persányi: tovább romlott a Rába vízminősége

A környezetvédelmi és vízügyi miniszter szerint tovább romlott a Rába vízminősége az Ausztriából érkező szennyezés miatt.

Persányi Miklós az InfoRádióban azt mondta: ha az osztrák kormány továbbra sem tesz lépéseket az ügyben, akkor a miniszterelnök ismét tárgyal a kérdésről az Európai Tanács március 8-ai ülésén.

A tárcavezető elmondta: a két ország közötti határvízi egyezmény értelmében többször felszólították a szomszédos ország vezetését a habzást és a sótartalom emelkedését okozó szennyezéssel szembeni fellépésre. Persányi Miklós ugyanakkor emlékeztetett arra, hogy Ausztria nem sértett jogszabályt.

Korábban a Budapesten tárgyaló osztrák kancellár pénzügyi támogatást ígért a Rába habzását okozó szennyezés felszámolásához.

Alfred Gusenbauer közölte: az osztrák kormány az európai versenyjog keretein belül adható legnagyobb összeget ajánlotta fel a szennyezésért felelőssé tehető bőrgyáraknak, hogy a szükséges környezetvédelmi intézkedéseket meg tudják tenni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Ugrik az OTP!

Ugrik az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában óvatos emelkedést láthatunk. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén kiváló hangulatban indult a kereskedés, az OTP már több mint 1 százalékos pluszban van.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×