eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Gyurcsány ragaszkodik az egészségügy átalakításához

A kormány biztos abban, hogy az egészségügyi reformot végig kell vinni, a részletekről azonban még vita van - mondta a miniszterelnök.

Gyurcsány Ferenc az Egészségbiztosítási reform 2007-2009 című konferencia második napján, nyitó előadásában úgy vélte: a szakmai és közéleti vita után, két hónap múlva döntés születhet az egészségügyi rendszer finanszírozásáról.

A konferencia csütörtöki napján az SZDSZ elnöke azt mondta: február végén a kormány elé kerülhet a több-biztosítós egészségügyi rendszerről szóló szakmai anyag.

Kuncze Gábor közölte: hónapok óta zajlanak a szakmai egyeztetések az MSZP és a liberális párt között, de még korai volna konkrétumokról beszámolni.

A tanácskozáson Molnár Lajos egészségügyi miniszter az ágazat átalakításának halaszthatatlanságáról beszélt, mert - szerinte - a meglévő rendszeren nem lehet több pénzzel segíteni.

A Fidesz továbbra is ellenzi a több-biztosítós rendszer bevezetését.

Mikola István, az Országgyűlés egészségügyi bizottságának fideszes alelnöke úgy vélte: a kormányzati elképzelések alapján az állam már nem tudná megfelelő mértékben képviselni a betegek érdekeit.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×