eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Orbán: a Fidesz megtartja a hétvégi nagygyűlést

A Fidesz elnöke nemzetközi sajtótájékoztatón jelentette be, hogy az ellenzéki párt "meg fogja és meg szeretné tartani" a hétvégi nagygyűlését. Orbán Viktor közölte: az önkormányzati választás a kulcsa mindennek, a Fidesz pedig konkrét megoldási javaslatokkal rendelkezik a kialakult helyzet megoldására.

A Fidesz elnöke szerint az október 1.-jei önkormányzati választás a kulcsa mindennek, hiszen azon nem csak helyi vezetőket választanak az emberek, hanem pártlistákra is szavaznak.

Orbán Viktor szerint ezért amennyiben az önkormányzati választásokon a népakarat egyértelműen megvonja a bizalmat a szocialistáktól, akkor a parlamenti pártoknak tárgyalások útján új, szakértői kormányt kell alakítaniuk

Megoldási javaslatok

A pártvezető nemzetközi sajtótájékoztatón ismertette a legnagyobb ellenzéki párt megoldási javaslatait a kialakult helyzet kezelésére. A Fidesz elnöke szerint új, kizárólag szakértőkből álló kormányra van szükség, amely nem pártokhoz kötődne és korlátozott mandátummal rendelkezne.

Orbán Viktor szerint Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt terheli a felelősség a kialakult helyzetért, hiszen az elmúlt években a baloldali kormány tudatosan gyengítette a független szervezeteket. A pártelnök elsősorban a Központi Statisztikai Hivatal és a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete kapcsán történt változásokat emelte ki.

Megtartják a nagygyűlést

A Fidesz vezetője közölte: a koalíció "kicselezte a magyar demokráciát, amely nem tudja megvédeni magát". Orbán Viktor szerint ezért garanciát kell nyújtani arra, hogy ez a helyzet nem áll elő újra, és vissza kell erősíteni a kormányzatot ellenőrző intézményeket.

A hétvégi nagygyűléssel kapcsolatban Orbán Viktor megjegyezte: azt a Fidesz hónapok óta szervezi, jelenleg is tárgyalnak a rendőrséggel azért, hogy a rendezvény békés és erőszakmentes esemény legyen. Az ellenzéki párt meg szeretné és meg is fogja tartani a nagygyűlést - közölte Orbán Viktor.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×