eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Nemzeti Kerekasztalt alakítanak a tüntetők

Megszületett az elvi döntés a Nemzeti Kerekasztal megalakításáról, a dokumentumot várhatóan szerda este el is fogadják. A szervezet, amely alternatívát kíván nyújtani politikai pártokkal szemben, azt tekinti feladatának, hogy kidolgozza azt a politikai lépéssorozatot, amely megnyugvást hozna a társadalomnak - mondta Takács András, a Kossuth téri demonstráció egyik vezéralakja.

A szervezet vezetői szerint új, idő előtti választásokra, valamint új alkotmányos berendezkedésre lenne szükség, mert a jelenlegi nem akadályozhatja meg a diktatúrát.

A társadalmi szervezetek vezetőiből alakult 20 fős bizottság dolgozza ki a dokumentum részleteit - tette hozzá Takács András, aki beszámolt arról is, hogy négy ügyvivőt választottak, rajta kívül: Toroczkai Lászlót, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom elnökét, Molnár Tamást, a Jobbik volt alelnökét és Balog Barna újságírót bízták meg a szervezet irányításával.

Az ügyvivők személyes és politikai felelőssége, hogy megvalósuljon a már korábban, közfelkiáltásra elfogadott két petíció - mondta Takács András, hozzátéve: a Kossuth téren nem hangzott el olyan felhívás, hogy a tüntetők menjenek át a szocialista párt székháza elé, és arra kérték az embereket, hogy békésen demonstráljanak.

A Kossuth téren felszólalt a négy ügyvivő, akik azonban ellentmondásba keveredtek egymással: Toroczkai László szerint ugyanis forradalom zajlik, míg Takács András szerint erről nincs szó.

A demonstráción megszólalt Wittner Mária, a Fidesz parlamenti képviselője, aki úgy vélekedett: a kormány szervezte a Szabadság téri hétfői és a kedd éjszakai zavargásokat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×