eur:
388.96
usd:
360.69
bux:
68394.15
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Vallott a szécsényi gyilkos

Vallomást tett a bíróság előtt az a férfi, akit egy 14 éves szécsényi kislány meggyilkolásával vádolnak. A 25 éves férfi büntetőpere csütörtökön kezdődött a Nógrád megyei bíróságon. A büntetett előéletű férfi tavaly áprilisban brutális kegyetlenséggel ölte meg a 14 éves lányt.

A férfi többször volt már büntetve erőszakos közösülés és aljas indokból elkövetett személyi szabadság megsértése miatt.

A vádirat szerint a 2005. április 1-jén késő este arra kényszerítette a lányt, hogy szálljon be az autójába. Ezután nagymamája házába vitte, ahol súlyosan bántalmazta, majd az udvari vécé derítőjébe dobta. A lány megpróbált kimászni, de a férfi egy vasrúddal többször megütötte.

A vádhatóság képviselője a tárgyaláson azt mondta: a szakértői vélemények szerint egyértelmű, hogy a 25 éves férfi meg akarta ölni a 14 éves lányt. Bár a férfi különös kegyetlenséggel oltotta ki a kislány életét, nem tekinthető kóros elmeállapotúnak.

A tárgyaláson a vádlott a vallomásában többször is hangsúlyozta pszichés zavarait, és azt mondta, hogy már másnap reggel nem tudta, álmodta-e ami történt, vagy nem.

A vádlott azt mondta: akkor este a fiatal lány az út közepén ült, véres volt a válla, nem tudott felállni. Beültette az autója hátsó ülésére, hogy orvoshoz vigye, de a lány összecsuklott, és mivel azt hitte, meghalt, el akarta tüntetni. Ezért vitte az emésztőgödörhöz. Állítása szerint nem ismerte korábban a sértettet, nem voltak vele kapcsolatban érzelmei.

Az ügyészség szerint viszont korábban többször is közeledett a lányhoz szexuális szándékkal. A férfi részben bűnösnek vallotta magát a bíróság előtt. A per tanúk és szakértők meghallgatásával folytatódik.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az új programjáról dönt a CDU – Angela Merkelnek csak a szelleme kísért a kongresszuson

Az új programjáról dönt a CDU – Angela Merkelnek csak a szelleme kísért a kongresszuson

A korábban kiszivárgott tervezet szerint több területen is szembe megy a korábbi merkeli politikával a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) új programja, amelyet a küldöttek fogadnak el a párt hétfőn kezdődött háromnapos kongresszusán. A tanácskozáson nincs is jelen a korábbi pártelnök- kancellár, de a kongresszusra korábbi politikája közvetve mégis rányomta bélyegét.

Bartók András: nagy húzásra készül a kínai elnök, az egész európai gazdasági közösséggel együttműködne

A kínai–európai kapcsolatok megerősítése lehet Hszi Csin-ping európai körútjának legfőbb célja – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok és Diplomácia Tanszékének oktatója. Bartók András arról is beszélt, hogy milyen témák kerülhetnek a középpontba a kínai államfő magyarországi látogatásán.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Ugrik az OTP!

Ugrik az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában délutánra már határozott pluszban vannak a tőzsdék és Amerikában is folytatódik az emelkedés. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telik a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×