Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Olimpiatolás - így reagálnak a sportolók

Infostart
2020. március 24. 17:35
Van, aki visszavonul, van, aki 1984-ben érzi magát, és van, aki csak ennyit mond: "annyi baj legyen!"

Számos sportoló azonnal reagált is ar bombahírre, hogy nem lesz idén nyáron olimpia Tokióban.

A Nagy Sportágválasztónak nyilatkozó Cseh László többszörös világbajnok és olimpiai érmes úszó meglátja, hogy "ez hogy passzol" az életéhez, úgy tervezte, ez lesz az utolsó olimpiája, de most "meg kell vizsgálnia a lehetőségeit".

Ungvári Miklós cselgáncsozó teljesen el van keseredve: "ez egyet jelent a visszavonulásommal".

Péni István sportlövő ugyanakkor amondó, "egy év nem számít", mint az NSO összefoglalójából kiderül, csúcsévei elején érzi magát.

Sastin Marianna, egyetlen női birkózó-világbajnokunk amiatt csalódott, hogy a NOB a napokban összevissza nyilatkozott, előbb négy hét múlva esedékes döntésről, majd hirtelen mégis bejelentésről beszélt, ami nem korrekt mód, ráadásul konkrét időpont nélkül maradt mindenki. Ő márpedig édesanya és 36 éves.

A világ jelenlegi legjobb nyílt vízi úszója, Rasovszky Kristóf szerint jó döntés született, az esélyek egyenlőek, de azért ő is nagyon várja, hogy bejelentsék az olimpia új időpontját.

Marosi Ádám Sastin Marianna cipőjében jár, de öttusázóként. A birkózónővel egyidős sportolót "mellbe vágta" a döntés, szerinte úgy érezhetik magukat a sportolók, mint 1984-ben.

Jakabos Zsuzsanna úszó a Facebookon ezt írta: annyi baj legyen!

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!