Nyitókép: Telegram/Wagner Group

Eltűnt Jevgenyij Prigozsin, a Wagner vezére

Infostart
2023. június 25. 16:20
A szombaton magánhadseregét még Moszkva ellen vezető, és a Telegram-csatornáján folyamatosan kommunikáló Prigozsin több mint fél napja nem ad életjelet magáról.

Nyoma veszett Jevgenyij Prigozsinnak, mióta leállította a Wagner-egységek vonulását Moszkva felé még szombat este. A hivatalos információk szerint Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnökkel állapodott meg, aki állítólag elegáns ajánlatot tett neki. A magánhadsereg vezetője ellen kiadott elfogatóparancsot Moszkva visszavonta, és az esti hírek szerint Prigozsin Minszkbe utazik.

Csakhogy a férfit utoljára Rosztovban látták, amikor egy autóval elhajtott Moszkva felé. Mosolygott, kezet rázott a helyiekkel, erről még fotó is készült. A nap folyamán folyamatosan posztolt a Telegram-csatornáján, a nagy hátraarc óta azonban ott is hallgat.

Ha valóban Fehéroroszországba tart, akkor előbb Szocsiba vagy Volgográdba kellett eljutnia, hogy repülővel tegye meg az utat, autóval jóval tovább tartana eljutnia Minszkbe – írja a BBC.

Prigozsin eltűnt, a közösségi médiában sincs nyoma, ahogy csend honol a Wagner által használt csatornákon is. A több mint félmillió követővel rendelkező Grey Zone-on csak annyi jelent meg szombat este óta: "Minden eldőlt. majdnem."