Nyitókép: Koszticsák Szilárd

Nagyon komoly fertőzést küzdött le Mészöly Kálmán

Infostart
2019. június 5. 09:26
Az orvosok azt mondták, nem biztos, hogy más kikecmergett volna belőle, de a 77 éves Szőke Sziklának ez sikerült, valószínűleg segítségére volt ebben élsportolói múltja.

A magyar futball legendája, aki háromszor irányította szövetségi kapitányként a nemzeti válogatottat, hosszú ideje keményen harcol az egészségéért, de a leletei alapján nyerésre áll. Fia, Mészöly Géza a Blikknek elmondta, hogy étvágya édesapja kifogástalan, már a gyógytornát, a teljes felépülését szolgáló edzéseket is jobb kedvvel, nagyobb lelkesedéssel végzi el, mint néhány hónapja.

Mészöly Kálmán tavaly januárban került agyvérzés gyanújával kórházba, ott kiderült, hogy kétoldali bakteriális tüdőgyulladással küszködik. Később koszorúér-szűkületet diagnosztizáltak nála, gyulladás alakult ki a térdízületében, húgyúti fertőzést is kapott, ráadásul a gyomrával és a bélrendszerével is volt problémája.

A legnehezebb időszakon azonban mostanra túljutott a játékosként négyszeres magyar bajnok, Európa-bajnoki bronzérmes korábbi klasszis.