eur:
389.69
usd:
362.03
bux:
68479.39
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Szerda este minden eldőlhet

Szerda este eldőlhet az olasz bajnokság: ha az Inter hazai pályán legyőzi első számú, mondhatni egyetlen riválisát, az AS Romát, 12 pontos, gyakorlatilag behozhatatlan előnyre tesz szert. Ám ne feledjük, éppen az AS Roma az egyetlen olasz csapat, amely ellen a bundabotrány óta negatív Roberto Mancini csapatának mérlege. A legutóbbi bajnoki vereségét az Inter, még tavaly, április 18-án, éppen a római Farkasok ellen szenvedte el.

Az Inter - ahhoz képest, hogy kilencpontos előnnyel vezeti Európa egyik legerősebb bajnokságát - nincs jó formában. Nem sikerültek jól a legutóbbi mérkőzések. A fekete-kékek nehéz helyzetbe kerültek a Bajnokok Ligájában, miután 2-0-ra kikaptak a Liverpooltól az Anfield Roadon, s utána a bajnokságban is csak döntetlenre játszottak a Sampdoria ellen.

A Roma legyőzte a Real Madridot a BL-ben, s megnyerte a Fiorentina elleni rangadót is. Most vagy soha - mondják a Farkasok, de az mindenki számára nyilvánvaló, óriási az Inter előnye. Luciano Spalletti, a csapat edzője visszafogottan bizakodó, noha szinte minden kulcsemberére számíthat az idegenbeli rangadó előtt.

Mindössze Cicinho pótlását kell megoldania. A Fiorentina elleni rangadót eldöntő jobbhátvéd eltiltását tölti majd, Panucci kerül a helyére. Elképzelhető változtatás a másik oldalon is: Tonettót Cassetti váltja majd. A tervezett kezdő csapat: Doni - Panucci, Ferrari, Mexes, Cassetti - De Rossi, Pizarro - Giuly, Perrotta, Taddei - Totti.

Az Interben még ennél is több a probléma. Walter Samuel után Ivan Cordoba személyében még egy középső védő kidőlt az idény hátralévő részére. Valószínűtlen Zlatan Ibrahimovic és Júlio Cruz játéka is, s szinte biztosan nem tud pályára lépni Dejan Sztankovics sem. Roberto Mancini a következő tizenegyet tervezi: Julio Cesar - Maicon, Chivu, Materazzi, Maxwell - Zanetti, Vieira, Cambiasso, Maniche - Crespo, Suazo.

Az olasz sajtó szerint a mérkőzés kulcsfigurája Francesco Totti lehet, akinek hagyományosan jól megy az Inter ellen. Ugyanakkor az AS Roma csapatkapitánya immár hat forduló óta nem tudott gólt szerezni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×