eur:
389.3
usd:
361.47
bux:
68428.81
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Új Fradi-cél: három éven belül irány a Bajnokok Ligája főtáblája!

Két-három éven belül a Bajnokok Ligája főtáblájára kell jutnia a Ferencváros labdarúgócsapatának - hangzott el azon a tájékoztatón, melyen a klub vezetése és az értékesítésre kiírt pályázaton győztes brit konzorcium képviselői vettek részt. Első körben napokon belül 2-3 angol labdarúgó érkezik az együtteshez, amely szakmai segítséget is kap.

A Kevin McCabe által vezetett brit konzorcium nyerte a Ferencváros értékesítésére kiírt pályázatot - jelentette be szerdán a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Rt. A döntés alapján a britek a meglévő stadiont két éven belül 1,2 milliárd forint értékben felújítják, 800 millió forintért megvásárolják az FTC Zrt. részvényeit.

A másodosztályú angol Sheffield United csapatát is birtokló konzorcium képviselői és a Ferencváros elnöke, Rieb György a tervekről beszélve elmondták: már a napokban két-három angol labdarúgó érkezik az együtteshez a szintén Kevin McCabe érdekeltségébe tartozó kínai klubtól.

A közvetlen cél a tavaszi szezonban visszajutni az élvonalba, míg rövid időn belül a nemzetközi kupákban is indulási jogot kell szerezni. Az elképzelések szerint a Ferencvárosnak két-három éven belül fel kellene jutnia a Bajnokok Ligája főtáblájára.

A Sheffield United és a magyar klub között szoros szakmai együttműködés lesz. Ennek része lesz a játékosok cseréje (a magyar együtteshez az angol klubban szóhoz nem jutó labdarúgók érkezhetnek, míg a Fradi utánpótlásának legtehetségesebb játékosai megmérethetik magukat Angliában), és a szakmai tapasztalatcsere, melynek keretében a magyar edzők rendszeres angliai továbbképzésben részesülnek.

A szakmai együttműködés egyik első jele, hogy megérkezett Magyarországra a Sheffield egyik szakembere, Robert Davidson, aki feltérképezi az FTC-nél folyó szakmai munkát.

Az Üllői úti ingatlannal kapcsolatos befektetésekről egyelőre annyi tudható, hogy Kevin McCabe, illetve az őt képviselő Esplanade Real Estate Ingatlanforgalmazó Kft. összesen mintegy 50 milliárd forintot szán erre a célra. Ebből az összegből körülbelül 5 milliárd forint jut a stadionra, melynek a tervei már készen állnak, de egyelőre arról egyik fél sem kívánt részleteket elárulni. A 2010-re vagy 2011-re elkészülő új aréna aljában üzletek és éttermek is lesznek, és az a cél, hogy egy mérkőzés megnézése valódi családi programmá váljon.

A társaságnak és az FTC-nek hatvan napon belül kell megkötnie a szükséges szerződéseket. Rieb György elmondta: úgy egyeztek meg a céggel, hogy a klub öt százaléknyi részvényt tarthat meg a labdarúgócsapatot működtető társaságban, de ez 5-6 éven belül 50 százalékra emelkedhet.

Rieb György hozzátette: biztos abban, hogy az üzlettel az egész magyar sport jól jár, hiszen újra megerősödhetnek az FTC különböző szakosztályai.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Ugrik az OTP!

Ugrik az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában óvatos emelkedést láthatunk. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén kiváló hangulatban indult a kereskedés, az OTP már több mint 1 százalékos pluszban van.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×