eur:
389.33
usd:
361.51
bux:
68403.17
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Schmitt Pál örül a MOB-ban dolgozó politikusoknak

Schmitt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság tisztségében megerősített vezetője az InfoRádióban azt mondta, hogy örül a politikusok jelenlétének, hiszen jelentősen növelik a szervezet érdekérvényesítő képességét. A MOB pénteki redndkívüli közgyűlésén 69-en szavatak az elnök visszahívására, 69-en ellenezték Schmitt Pál leváltását, hárman pedig tartózkodtak.

Schmitt Pál úgy fogalmazott: át kell gondolnia, hogy mit csinált jól és mit csinált rosszul. Azonban úgy látja, hogy valószínűleg jó úton jár, hiszen a 2004-es olimpia után immár harmadszor döntöttek úgy, hogy Fidesz-alelnökként és EP-képviselőként is a szervezet élén maradhat.

A MOB elnöke bízik abban, hogy a pénteki eredmény után a jövőben kevesebbet támadják. Schmitt Pál megjegyezte: örül, hogy számos politikus is tagja a szervezetnek, amelynek ezáltal könnyebb képviselnie az érdekeit - akár a kormányban is.

"Nekem semmi problémám a MOB-tag politikusokkal, de elvárom, hogy más se támadjon politikai szerepvállalásom miatt" - mondta Schmitt Pál az InfoRádióban.

"Mindenki tiszta lappal indul"

A sportvezető azt ígérte, hogy minden tag tiszta lappal indul nála, megelőlegezi a bizalmat és kezet nyújt mindenkinek. Schmitt Pál hangsúlyozta, hogy innentől csak a pekingi olimpiára kellene összpontosítaniuk.

Schmitt Pál szerint pénteken sem derült ki, hogy miért vonta kétségbe a tagok egy része érdekérvényesítő képességét, miután Gyenesei István ügyrendi javaslatára több tag már ki sem fejthette álláspontját, egyből a szavazás következett.

A MOB elnöke azt mondta: kéri eddigi bírálóit, hogy személyesen fejtsék ki neki akár írásban, akár szóban észrevételeiket.

Arra a kérdésre, hogy mennyire bírja a sokféle munkát Schmitt Pál úgy válaszolt, hogy bírnia kell a terhet, de a MOB-irodában dolgozók rengeteget segítenek neki.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Ugrik az OTP!

Ugrik az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában óvatos emelkedést láthatunk. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén kiváló hangulatban indult a kereskedés, az OTP már több mint 1 százalékos pluszban van.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×