eur:
389.25
usd:
361.43
bux:
68511.08
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Kik kötözködtek az uniós csúcson?

Fontos lépésnek tartja az uniós reformszerződésről szóló megállapodást Baráth Etele. Az MSZP országgyűlési képviselője az InfoRádió Aréna című műsorában úgy fogalmazott, a tárgyalások során nem csak a lengyelek voltak kötözködők.

Nagy eredménynek tartja az uniós alkotmányos reformszerződésről szóló megállapodást Baráth Etele. Az MSZP országgyűlési képviselője az InfoRádió Aréna című műsorában kiemelte: Angela Merkel német kancellár nagy erőfeszítéseket tett a kompromisszum érdekében a brüsszeli csúcstalálkozón.

A lengyelek mellett a britek, a franciák, a hollandok és a spanyolok is kötözködők voltak a tárgyalások során - közölte Baráth Etele. A szocialista politikus hozzátette: a magyarok a kisebbségi jogok védelme érdekében emelték fel a szavukat.

Az Európai Tanács határozata szerint július vége előtt el kell kezdődnie egy kormányközi konferenciának, amelyet be kell fejeznie 2007 vége előtt - fejtette ki.

Baráth Etele elmondta: a határozat tartalmazza, hogy a 2009 tavaszán tartandó Európai Parlamenti választások előtt valamennyi tagországnak lehetőleg ratifikálnia kell az alkotmányos reformszerződést.

Hanganyag: Szûcs Péter

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×