eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Lányok, nők, gyertek kémnek!

Toborzást indított a brit állambiztonsági szolgálat belső elhárító osztálya, az MI 5 a feladatra kedvet érző és megfelelő adottságokkal rendelkező nők számára. De az MI6-nél, azaz a brit nemzetközi kémszolgálatnál szintén szükség van olykor nem csak James Bondokra, hanem Jenny Bondokra is.

A The Times két szakértői véleményt közöl abból az alkalomból, hogy női munkatársakat keres a brit elhárítás.

Egy demokratikus országban, amelynek az intézményei mindig csak a nemzet érdekeit szolgálták, nem megvetendő foglalkozás a kémeké és az elhárító tiszteké. Az MI5 és az MI6 munkatársai büszkék az eredményeikre.

A titkosszolgálatnál sok nő dolgozik, és a jelek szerint az MI5 elégedett velük, mert újabbakat kíván szerződtetni és kiképezni.

Elsősorban a nők megérzőképességére számítanak, de - mint a lapban közölt szakértői véleményekből kiderül - más előnyös kvalitásaik is vannak. Egyes nők például képesek kivételesen jó szervező és vezető munkára.

Ezt fényesen bizonyítja, hogy a belső elhárítás élén egész a legutóbbi időkig egymás után két nő állt: Stella Rimington, majd pedig a minap nyugalomba vonult Eliza Manningham-Buller.A The Times hasábjain kifejti véleményét Harry Ferguson volt kém, aki könyvet írt a szakmáról. Rámutat arra, hogy a nők mint kémek sok mindenben hátrányos helyzetben vannak.

Fizikailag gyengébbek, ha csinosak, magukra irányítják a figyelmet, pedig a kém akkor dolgozhat legeredményesebben, ha szürke emberként tud elvegyülni a tömegben.

Az arab országokban, ahol most nagy szükség van kémekre, korlátozottak a lehetőségeik, hiszen Szaúd-Arábiában egy nő még autót sem vezethet.

Továbbá - teszi hozzá bánatosan az exkém - a titkosszolgálati ügynök élete igencsak magányos. De olykor felhasználhatja a csinosságát egy-egy kémnő, továbbá a helyi nőtársadalomba beilleszkedve, fecsegésre bírhatja fontos emberek feleségét.

Titoktartók

Érdekes a másik közölt cikkben, Maxwell Knight volt MI5-főnök tanulmányában olvasható megfigyelés, miszerint a nők, ha az elhárításnak dolgoznak, titoktartóbbak, mint a férfiak.

Sok férfi a saját fontosságát próbálja bizonyítani azzal, hogy beszélgetőtársát naiv módon titoktartása kérve, fontos dolgokat elmesél.

Ami pedig a megérzést, az intuíciót illeti, a nők ebben sokkalta jobbak a férfiaknál. És a megérzéseik rendszerint abszolút pontosak. Vigyázat, ez nem csak a kémnőkre vonatkozik!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×