eur:
389.27
usd:
361.94
bux:
68882.55
2024. május 7. kedd Gizella

Budapestet is elérheti a szupervasút

Néhány nappal a francia, az olasz, az osztrák és a német közlekedési miniszterek müncheni tanácskozása után Düsseldorfban bejelentették, hogy hét európai vasúttársaság hadat üzen a fapados légi járatoknak, és szövetségre lépve kínál hasonlóan jutányos feltételeket az utazók számára.

A Handelsblatt című kereskedelmi napilap értesülése szerint már az év végére várható az európai vasúttársaságok közötti szövetség létrejötte.

Az egyelőre Railteam munkanévvel jelölt szövetségben a német és a francia vasúttársaság mellett a svájci, a holland, a belga és a brit Eurostar vesz majd részt.

A lépést válasznak tekintik a fapados légitársaságok kihívására. A szövetség a fapadosoknak megfelelő minőségi és szolgáltatási feltételek mellett kínálja majd szolgáltatásait, egyben pedig lehetővé teszi utasai számára, hogy bónuszpontokat gyűjtsenek, amelyeket idővel különböző kedvezményekre, sőt, ingyenes jegybeszerzésre használhatnak fel.

Mintaként a német vasút szolgál, amely Németországban már kedvezményeket ad az utaskilométerek növekedésével.

A szövetség megalakulásában komoly szerepet játszik az észak-déli valamint kelet-nyugati villámvonatok létrehozása.

A francia, az olasz, a német és az osztrák közlekedési miniszter múlt heti müncheni értekezletén született megállapodás értelmében már decemberben megindul Párizs és München között a francia TGV szupersebességű vonat, amelynek útját idővel Bécsen át Budapestig szeretnének meghosszabbítani.

A miniszterek síkra szálltak a Palermót Hannoverrel összekötő "villámvasút" üzembe helyezésének felgyorsításáért is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
PSG–Borussia Dortmund 0-0

BL élőben
PSG–Borussia Dortmund 0-0

A Paris Saint-Germain egygólos hátrányból kezdve próbálja meg kiejteni a Borussia Dortmundot a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjében. Pályaválasztóként 2015 októbere óta a PSG csak a Bayern München ellen maradt a BL-ben szerzett gól nélkül.

Salát Gergely: Hszi Csin-ping látogatása Magyarország Kína melletti markáns kiállását is jutalmazza

A kínaiak a fő világpolitikai stratégiája most a saját mozgástér bővítése, és a jövőben a többpólusú világrend kialakítása – mondta Salát Gergely, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a kínai elnök látogatásának jelentőségéről, a pekingi diplomácia módszereiről, a küldöttség összetételéről és az orosz–kínai viszonyról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×