eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Köd és káosz a londoni repülőtéren

A sűrű köd miatt több száz járatot töröltek a londoni Heathrow repülőtéren. A második napja tartó rossz idő és az előrejelzések szerint legalább a hétvégéig megmaradó rossz idő.

Albion ezekben a napokban igencsak ködös. A reptéren olykor száz méternyire sem lehet látni, 350 járatot töröltek. Aki belföldi légiútra készül, azt arra kérik, hogy ki se menjen Heathrow-ra, mert csak a káoszt növeli. Utazzék inkább vonaton, távolsági buszon vagy autón.
A tolongás így is nagy, a repülőtéri főépület mellett felhúztak egy jókora sátrat, oda terelik a várakozók egy részét, ám az fűtetlen, pedig Londonban csípős hideg van.

A gépek fel tudnak szállni ködben is, de Heathrow-n ilyenkor, karácsony előtt percenként kellene indítani járatot és attól lehet tartani, hogy valamelyik pilóta, aki alig lát tovább az orránál, esetleg a földön karambolozik. Tehát a járatokat mintegy 50 % arányban ritkították. Ez a Budapestre utazókat egyelőre nem érinti.

A reptér igazgatóság azt kérte, hogy az utazni kívánók előzetesen tájékozódjanak, internet segítségével. De oly sokan tájékozódtak, hogy a honlap lefagyott.

A szigetországból karácsony előtt kétmillióan próbálnak elindulni családi ünneplésre vagy egy kis téli napozásra. Sokan mérgelődnek amiatt, hogy útitervük köddé foszlik.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
A szemes kávé felé hajtja a drágulás a fogyasztókat

A szemes kávé felé hajtja a drágulás a fogyasztókat

Már meghallgatható a Portfolio Checklist vasárnapi különkiadása. A műsornak egyetlen témája volt: április első felében elszállt, és 18 havi csúcsig ugrott az arabica típusú kávé határidős jegyzése. A képet tovább bonyolítja, hogy a robusta kávé termékpiaci ára gyorsabban nőtt, mint az arabicáé, s így ismét konganak a vészharangok, hogy holnapra luxussá válik a mindennapi feketénk. A témáról Árok Gábort, a Coca-Cola HBC Magyarország kávé üzletágának vezetőjét kérdeztük.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×