eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Végre fellélegezhetnek az autósok

Péntek éjfélkor jár le a határidő, ameddig a MÁV Általános Biztosító Egyesület tagjainak át kell szerződniük egy másik társasághoz, szombattól azonban a balesetek károsultjai akkor is hozzájutnak a pénzükhöz, ha az egykor MÁV ÁBE-tag nem választott magának új biztosítót.

Már több mint százezer egykori MÁV-biztosított szerződött át másik társasághoz. A felszámolás alatt lévő biztosítótársaságnak 195 ezer ügyfele volt, közülük 165 ezernek volt gépjármű-felelősségbiztosítása.

Az egykori tagok többsége és károsultjaik tehát már biztonságban vannak - mondta az InfoRádióban a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének szóvivője, aki elmondta azt is: szombattól azon autózók károsultjai is biztosan a pénzükhöz jutnak, akik nem választottak maguknak új biztosítót.

Az általuk okozott kárt átmenetileg a Magyar Biztosítók Egyesülete rendezi a kártalanítási alapjából, az összeget azonban a károkozón később behajtja a szervezet - közölte Binder István.

De nem csak emiatt nem érdemes kicsúszni a határidőből: ha rendőri igazoltatás közben derül ki, hogy az autósnak nincs új biztosítója, az 100 ezer forintos büntetést von maga után.

A MÁV Általános Biztosító Egyesület tevékenysége augusztus 15-én szűnik meg véglegesen. A cégnek csaknem 10 ezer károsultat kellene még kifizetnie, összesen 9 milliárd forintos összegben. Binder István azt mondja: ennek legfeljebb a felét tudják majd megtéríteni.

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete július 25-én kezdeményezte a MÁV Általános Biztosító tevékenységi engedélyének visszavonását, miután az egyesület rendkívüli közgyűlésén a tagok elutasították, hogy pótbefizetéssel rendezzék a biztosító helyzetét.

Hanganyag: Kaputa Júlia

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 06:56
×
×
×
×