eur:
389.31
usd:
362.02
bux:
68882.55
2024. május 7. kedd Gizella

Nagy üzlet a környezetvédelem

Bár Magyarországon még kevés jele van, de a környezetvédelem komoly üzleti lehetőség hordoz magában - hangzott el egy hétfői nemzetközi konferencián Budapesten.

Raymond Van Ermen, a brüsszeli központú Európai Partnerek a Környezetért nevű vállalati érdekképviselet vezetője azt mondta: a kormányok nem támogatják kellőképpen a zöldtechnológiák elterjedését.

A közép- és kelet-európai régió elmaradott a környezetbarát technológiák alkalmazásában - hangzott el az öko-innováció európai uniós helyzetéről szóló konferencián.

Mikko Venermo, az EBRD környezetvédelmi tanácsadója szerint a nyugat-európai cégek az utóbbi években már szívesen finanszíroznak környezetbarát innovatív beruházásokat, a közép-kelet-európai régióban viszont nem, igaz itt felvetődik a nemzeti kormányok felelőssége is.

A verseyképesség feltétele

Szabó Eszter, a GE kommunikációs vezetője azt mondta: a környezetbarát technológiák alkalmazása, illetve ezek kifejlesztése is szükséges a versenyképesség fenntartásához.

A Magyarországon egyik legnagyobb befektetőnek számító cégnél már két éve foglalkoznak a környezetet kímélő technológiák fejlesztésével.

A konferencián felszólaló szakértők egyetértettek abban, hogy az uniós támogatásokban már megjelent a környezeti elkötelezettség, és hogy a nagyobb cégek ezért is foglalkoznak a környezetbarát technológiák fejlesztésével, de a cél az, hogy az alkalmazásuk is egyre jobban elterjedjen.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
PSG–Borussia Dortmund 0-0

BL élőben
PSG–Borussia Dortmund 0-0

A Paris Saint-Germain egygólos hátrányból kezdve próbálja meg kiejteni a Borussia Dortmundot a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjében. Pályaválasztóként 2015 októbere óta a PSG csak a Bayern München ellen maradt a BL-ben szerzett gól nélkül.

Salát Gergely: Hszi Csin-ping látogatása Magyarország Kína melletti markáns kiállását is jutalmazza

A kínaiak a fő világpolitikai stratégiája most a saját mozgástér bővítése, és a jövőben a többpólusú világrend kialakítása – mondta Salát Gergely, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a kínai elnök látogatásának jelentőségéről, a pekingi diplomácia módszereiről, a küldöttség összetételéről és az orosz–kínai viszonyról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×