eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Amikor a matektanár pénzt mos - képgaléria

Tizenhét milliárd forintot mosott tisztára fiktív cégeken keresztül az a magyar, orosz, osztrák és szlovák tagokból álló csoport, amelynek tagjait a napokban fogta el a vám és pénzügyőrség - mondta el a szervezet szóvivője az InfoRádiónak.

Sipos Jenő közölte: a vám- és pénzügyőrség az elmúlt napokban egy bűnözői csoportot számolt fel, amely számítástechnikai eszközök behozatalával és illegális értékesítésével foglalkozott.

A nyomozás eddigi adatai szerint a csoport a Távol-Keletről származó számítástechnikai eszközöket hozatott be Ausztriába.

Az okmányokon azt tüntették fel, hogy a szállítmányok Romániába és Szlovákiába mennek, ezzel szemben az eszközök Magyarországra kerültek, itt értékesítették azokat.

A vámhatóság szóvivője kifejtette: az eddigi adatok szerint 2006-2007-ben 3,4 milliárd forint áfát nem fizettek meg, és összesen 17 milliárd forint értékben követtek el pénzmosást.

Az üggyel összefüggésben nyolc embert helyeztek előzetes letartóztatásba, de további kilenc gyanúsított is van.

Sipos Jenő azt mondta: az előzetesben lévők aktívan közreműködtek a bűncselekmények elkövetésében, például árut szereztek be, fiktív számlákat gyártottak. Nemzetközi szervezetről van szó, amelyben külföldiek és magyarok is tevékenykedtek.

Az elkövetők között van több diplomával is rendelkező matematikatanár, valamint könyvelői és pénzügyi jártassággal rendelkező ember is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×