eur:
389.66
usd:
362.04
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Balhés lomtalanítás Budakeszin

Botrányba fulladt a lomtalanítás a Pest megyei Budakeszin: a szemétszállítást végző Saubermacher Magyarország Kft. az egyik piactéren halmozta fel a házak elől összeszedett hulladékot, ahol így a hétvégi vásárra kiérkező árusok és vevők valóságos szeméthegyet találtak. A cég ügyvezetője a szűk utcákat és az önkormányzatot hibáztatja, de egyben elnézést is kér a lakóktól, elismerve, hogy nem volt jó ötlet a piactéren összegyűjteni a lomokat. A település jegyzője elmondta: a cég az önkormányzat tudta és engedélye nélkül rakta le a lomtalanítás során összegyűjtött hulladékot a helyi piactéren.

Három éve most először volt lomtalanítás a Pest megyei Budakeszin, így a házaknál rengeteg hulladék halmozódott fel, a település óvárosi részének szűk utcáiba pedig csak olyan gyűjtőkocsikkal lehet behajtani, amelyek nem szélesebbek, mint egy személyautó - mondta az InfoRádiónak a lomtalanítást végző Saubermacher Magyarország Kft. ügyvezetője.

Az óvárosban összegyűjtött hulladékot egy nagyobb kapacitású teherautóba kellett átpakolni, így a cég munkatársai a lomokat néhány órára Budakeszi piacterére rakták ki, mivel nem tudták, hogy ott rövidesen, szombat reggel, vásár kezdődik - tette hozzá Horváth Péter.

A cég ügyvezetője elnézést kért a budakesziektől és a helypénzt fizető árusoktól a kellemetlenségekért. Horváth Péter hangsúlyozta: az önkormányzat nem tájékoztatta őket arról, hogy mikor kezdődik az árusítás a piactéren, ahogyan arról sem, hogy mely közterületeket használhatnak, melyeket nem.

A Saubermacher Magyarország Kft. ügyvezetője elismerte: tájékozódniuk kellett volna arról, hogy mikor van a településen vásár. Horváth Péter hozzáfűzte: a lomokat a piac megnyitása után két órával elszállították.

Közös értékelés

Budakeszi jegyzője az InfoRádiónak elmondta: a lomtalanítást végző cég az önkormányzat tudta nélkül tette le az összegyűjtött hulladékot a település piacterére, erre engedélyük sem volt. A Saubermacher Magyarország Kft. azt vállalta, hogy az utcáról összeszedett szemetet a hulladéklerakóba szállítja - közölte Majorné Stahácz Éva.

A jegyző hangsúlyozta: a cég a település adottságait akkor ismerte meg, amikor megkezdte a lomok begyűjtését, arról azonban nem volt egyeztetés, hogy a munkások először leteszik valahová a hulladékot, és csak később pakolják át azt egy nagyobb járműbe.

Majorné Stahácz Éva elmondta: a lomtalanítás végeztével az önkormányzat és a cég közösen értékeli majd az elvégzett munkát, szűri le a tapasztalatokat és készíti elő az őszi akció zökkenőmentes lebonyolítását.

Hanganyag: Herczeg Zsolt

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Útlevélgyűjtésbe kezdtek az amerikai milliomosok – meg is van az okuk rá

Útlevélgyűjtésbe kezdtek az amerikai milliomosok – meg is van az okuk rá

A pénzes amerikai családok egyre gyakrabban folyamodnak második állampolgárságért vagy állandó lakhatási engedélyért külföldön. Az igazán tehetősek valóságos „útlevél-portfóliókat” gyűjtenek – egy ügyvédi iroda szerint minderre a potenciális kockázatok késztetik őket. De melyek ezek?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×