eur:
389.68
usd:
362.02
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Haladék a kórházaknak a széfek felszerelésére

A kórházaknak nem kell felszerelniük február 15-éig az ágyak mellé a széfeket, mivel a Magyar Közlönyben csütörtökön megjelent miniszteri rendelet csak 30 nap múlva lép életbe. Ezzel a kórházak mintegy három hét haladékot kaptak.

Az egészségügyi miniszter január közepén még úgy nyilatkozott, hogy február közepétől már minden betegágy mellett működniük kell a széfeknek.

A határidő mindazonáltal tarthatatlannak tűnt, és ezt már több kórházigazgató is jelezte.

A fővárosi Szent Imre Kórház főigazgatója néhány hete úgy vélte: az egészségügyi intézmények többsége nem tudja teljesíteni határidőre a széfek felszereléséről szóló törvényt.

A rendelet szerint a csecsemő- és gyermekosztályra, a pszichiátriára, az addiktológiai ellátást végző osztályokra, valamint az intenzív osztályra nem kell széfet szerelniük a kórházaknak.

A Magyar Kórházszövetség elnökségi tagja úgy vélte: a március 8-ai határidő tartható a kórházak számára.

Erős András hozzátette: a rendelet szerint nem kötelező az ágyak mellé felhelyezni a széfeket, ez is könnyebbséget jelent a kórházaknak, és lehetővé teszi, hogy az értékmegőrzőket biztonságos helyre szereljék fel.

A rendőrség adatai szerint azokban a kórházakban, ahol ilyen berendezések vannak, ott visszaesik a lopások száma.

A tolvajok egyébként általában minden értéktárgyat meglovasítanak, de legtöbbször készpénz, mobiltelefon és ékszer tűnik el.

Tavaly közel 1.600 lopásról érkezett bejelentés a rendőrséghez, ezek nagy része, több mint 1.200 eset fekvőbeteg ellátásra szakosodott intézményben történt.

Az elmúlt évben 132 millió forint kára származott a betegeknek a szakrendelőkben és a kórházakban elkövetett lopásokból, a bűncselekményekből csak 217-et derítettek fel a rendőrök, a megtérült összeg mindössze 3 millió forint volt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Útlevélgyűjtésbe kezdtek az amerikai milliomosok – meg is van az okuk rá

Útlevélgyűjtésbe kezdtek az amerikai milliomosok – meg is van az okuk rá

A pénzes amerikai családok egyre gyakrabban folyamodnak második állampolgárságért vagy állandó lakhatási engedélyért külföldön. Az igazán tehetősek valóságos „útlevél-portfóliókat” gyűjtenek – egy ügyvédi iroda szerint minderre a potenciális kockázatok késztetik őket. De melyek ezek?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×