eur:
389.47
usd:
361.56
bux:
68408.52
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Káosz közelében a főváros

A Duna áradása miatt továbbra is csak egy szakaszt zártak le a fővárosban a budai alsórakparton, ennek ellenére a város több pontján dugókra kell számítaniuk az autósoknak.

A Fővinform ügyeletese szerint hétfőn délelőtt ideiglenesen feloldották a pesti alsó rakparton azt a mintegy egyórás útzárat, amelyet a Dráva utca és a Lánchíd utca között rendeltek el.

A pesti alsó rakparton jelenleg végig lehet közlekedni. A víz emelkedése rapszodikus, kiszámíthatatlan, hogy mikor zárják le a rakpartokat.

"Dugók vannak" - közölte Havasi Zsolt, hozzátéve: az útzár három hidat is érintett, a Lánchíd, az Árpád híd és a Margit hídhoz vezető útvonalakon is kialakult zsúfoltság.

Nehezen lehet közlekedni a nagykörúton, a Hungária és a Könyves Kálmán körúton. Nehezíti a helyzetet, hogy Pest északi oldalán néhány fontos bevezető útvonalon korlátozásokkal folyó felújításokat végeznek.

A Fővárosi Közterületfenntartó Zrt. (FKF) munkatársai forgalomkorlátozó és előjelző táblákat helyeznek ki az érintett szakaszokon - közölte az FKF helyettes szóvivője.

Sem a Halász utca és a Margit híd között, sem a Margit híd és Markó utca között, ahol már tervezték a lezárást, nem fenyeget olyan közlekedési nehézség, ami balesetveszélyt okozhatna - mondta el Horváth László.

Így egyelőre csak a Margit híd és Mozaik utca közötti szakasz van lezárva a Duna áradása miatt - emlékeztetett.

A hétfői nap folyamán a budai és a pesti alsó rakpart több szakaszát is le kell majd zárni, keddre várhatóan mindkét rakpart teljesen zárva lesz a fővárosban. A lezárásra az ár levonultáig, várhatóan néhány napig lesz szükség.

A Fővárosi Védelmi Bizottság hétfőn ül össze, hogy áttekintse az árvízvédelmi helyzetet és döntsön a további szükséges intézkedésekről.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Fontos sávban a forint

Fontos sávban a forint

Pénteken az amerikai munkaerőpiaci adatok a forint piacán is nagyobb kilengéseket okoztak, ezt követően hétfő reggel egyelőre minimális gyengülésben van a magyar fizetőeszköz a vezető devizákhoz képest. Gazdasági események szempontjából különösen a csütörtöki és pénteki nap hozhat nagyobb mozgásokat a forint piacán, ugyanis fontos magyar államháztartási és inflációs adatok kerülnek majd publikálásra. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×