eur:
389.58
usd:
361.9
bux:
0
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Deutsch: A kormány mindent megtesz, hogy érthetetlenné tegye a helyzetet

Ha a kormány nem indít durva politikai támadást a Fidesz népszavazási kezdeményezései ellen, akkor ma már a referendum végeredményéről folyna a vita - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Deutsch-Für Tamás. A Fidesz országgyűlési képviselője hozzátette: egy sikeres és eredményes népszavazásnak döntő hatással kell lennie a kormány sorsára is.

A kormány mindent megtesz azért, hogy áttekinthetetlenné, érthetetlenné tegye a helyzetet - mondta Deutsch-Für Tamás, a Fidesz országgyűlési képviselője a népszavazás körüli vitáról szólva az InfoRádió Aréna című műsorában.

A politikus úgy véli: az Országos Választási Bizottságot a kabinet "kormányzati szervként, előretolt helyőrségként" működteti, miközben a szervezetbe a kormány által delegált tagok "hajmeresztő" jogi érveket hoztak fel amellett, hogy a bizottságra nem érvényesek az Alkotmánybíróság döntései.

Késleltetni vagy megakadályozni

Deutsh-Für Tamás kijelentette: ez nem jogi vita, hanem politikai akció volt, amely azt a célt szolgálta, hogy a lehető legmesszebbre tolják a népszavazás időpontját, vagy esetleg meg is akadályozzák a referendumot.

Ha a kormány nem próbálta volna meg "az alkotmányos intézményeket legyengítő, a demokrácia kereteit szétfeszítő" akciósorozattal késleltetni vagy megakadályozni a népszavazást, mára már arról lehetne beszélni, hogy mi lett az eredménye - fűzte hozzá a jobboldali politikus.Pénzbehajtás

Gyurcsány Ferenc "össze-vissza beszélt" a népszavazási kezdeményezésről: hol bornírtságnak nevezte, hol úgy fogalmazott, a kormány alig várja, hogy részt vegyen a kampányban - mondta az InfoRádióban Deutsch-Für Tamás.

A demokratikus minimumot nem teljesíti az a kormány, amely olyan következtetést von le, hogy, ha az emberek nemet mondanak egy cél nélküli, oktalan pénzbehajtásra, akkor a másik zsebükből veszi ki a pénzt - közölte a jobboldali politikus.

Távozni kellene

A Fidesz országgyűlési képviselője hozzátette: egy magára valamit is adó demokráciában nem fordulhat elő, hogy, ha az emberek valamire népszavazáson nemet mondanak, annak nincs hatása a kormány további munkájára.

Deutsch-Für Tamás szerint a kormánynak azért kellene lemondania, mert napi működési gyakorlata minden elemében az ellenkezője annak, amire felhatalmazást kért és kapott a választópolgároktól 2006 nyarán.

Hanganyag: Exterde Tibor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×