eur:
389.48
usd:
361.55
bux:
68425.96
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Egyre kedveltebb a motoros matrica

Több mint négyezren vettek eddig motoros autópálya matricát - mondta el az Állami Autópálya Kezelő Zrt. kommunikációs igazgatója. Május 1-je óta ugyanis a motorosok az autósokhoz képest fél áron használhatják a sztrádákat.

A motoros matricát kísérleti jelleggel vezette be az ÁAK, miután egyeztettek erről a motoros szervezetekkel és a közlekedési tárcával - mondta az InfoRádióban az autópálya kezelő szóvivője.

Winkler-Virág András hozzátette: szeptember végén fogják összegezni a tapasztalatokat, és hoznak egy hosszabb távú döntést.

Eddig 4300 motoros váltott matricát, de azt egyelőre a szóvivő nem tudta megmondani, hogy ez soknak vagy kevésnek tekinthető-e.

Csak annyit mondott, hogy arra számítanak: az autósokhoz hasonlóan a motorosok is júliusban és augusztusban használják a leggyakrabban a magyarországi sztrádákat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Miért alkalmazza a világ a BIM klasszifikációs struktúrát?

Miért alkalmazza a világ a BIM klasszifikációs struktúrát?

Ellentmondásos piaci várakozás kíséri a tavaly életbe lépett új építési törvény BIM előírásának gyakorlati megvalósulását. Pedig most dől el, hogy az építőipar állam által indított digitalizációja eredményezhet-e egységes piaci fejlődést. Az állam elvárása, hogy a beruházások tervezésének korai szakaszában reális költségtervet kapjon. Ehhez egy fejlett digitális munkafolyamat felépítése szükséges, amelyre jó nemzetközi gyakorlatot találni, miközben itthon nincs hagyománya az egységes piaci gyakorlatnak. A Graphisoft szakemberei Reicher Péter országigazgató és Kari Szabolcs BIM menedzser a tapasztalataikról számoltak be, valamint Lengyel Balázs költségtervező mérnök, az ÉKTR egyik megalkotója, a Spányi Partners Zrt. egyik tulajdonosa a költségvetési klasszifikáció nemzetközi megoldásait és a magyar kezdeményezéseket mutatta be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×