eur:
389.91
usd:
362.03
bux:
68420.15
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

"Magyarországon élesben még nem vizsgázott biztonsági őr"

Magyarországon felkészítik a biztonsági őröket a túszejtő akciókra, de a Nemzetközi Testőrszövetség európai elnöke szerint élesben még nem vizsgázott egyetlen biztonsági őr sem.

Magyarországon ez volt az első alkalom, hogy túszejtésbe torkollott egy bankrablás - mondta az InfoRádiónak a Nemzetközi Testőrszövetség európai elnöke.

Gyenes Levente hozzátette: ha nagyobb támadóerő áll a biztonsági őrrel szemben, akkor az ő belátására van bízva, hogy hagyja-e magát lefegyverezni, "hősködéssel" ugyanis akár a banki dolgozók, akár az ügyfelek testi épségét veszélyeztetheti.

A későbbiekben a biztonsági őr olyan információkkal szolgálhat a rendőrségnek, amelyek alapján esetleg gyorsan elfoghatják a támadót - közölte a szakértő.

Amennyiben túszejtésre kerül sor, az őr moderátor lehet a túszok és a támadó, vagy a rendőrség és a támadó között - fűzte hozzá a Nemzetközi Testőrszövetség európai elnöke.

Gyenes Levente elmondta: a vagyonőröket alapvetően felkészítik az ilyen helyzetekre, Magyarországon azonban élesben még nem vizsgázott egyetlen biztonsági őr sem.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 6. 08:10
×
×
×
×